Honor 90 vs Xiaomi 13 Lite

Bu çok büyük bir eksi bu ekonomide
Diğerinde gorilla glass 5 var
13 lite' ı faizsiz 6 ay taksitle 13.200 TL' ye alabiliyorum acaba alsam mı selfie için

Honor 90 da gorilla glass ve Mavi ışık ile alakalı sertifika yok ama ekran karatma konusunda öne geçiyor şuan da en iyi cihaz bu konuda o.

Honor X9a da Oled bir panel var 90 da Amoled.
Oled zaten mavi ışık konusunda diğer panellere göre normalde haliyle bile daha başarılı Honor X9a da extra burada bir geliştirme mevcut.

Honor 90 ile xiaomi de Mavi ışıkla alaklı bir sertifika yok.
Xiaomi panel tarafında aslında iyi dedimde artı eksi yerleri var az bişey birbirini dengeliyorlar gibime geldi beklentiye göre ikiside güzel.
ekran karatma konusunda Honor 90 iyi Xiaomi de kötü değil 1920hz pwm dimming var yani Honor X9a ile aynı bu konuda.
Ayrıyetten gorilla glass var.

Honor 90 da çözünürlük piksel yoğunluğu olarak öne geçiyor gibi Xiaomi ise renk derinliği burada iki şeyde belirleyici olmaz şöyle mesela telefon gibi cihazda böyle çözünürlüğün farkını ayırt etmek de zor bu kadar renk derinliğini de mesela 16 milyon ile 1 milyar renk derinliğini çok dikkat etmedikce ayırt edemiyorum bunu daha çok 23 inç den büyük monütörlerde kolayca ayırt edebilirsin telefonda biraz zor.

Geriye göz sağlımı ekran dayanıklılığımı şeklinde bir seçenek kalıyor iki cihaz arasında.
Sakar biri değilsen Honor 90 iyi olmayabilir :D
Gorilla glass var diye de ekranın kırılmayacağı gibi bişey söz konusu değil düz düşerse biraz etkisi olurda çapraz ve yan düşünce hepsi dağılıyor tecrübeyle sabit.
Bu zamana kadar defalarca düşürdüm gorilla glass 5' li telefonumu gerek takla attı gerek fırladı gitti ama çok şükür hiçbir şey olmadı
Ekran sağlamlığı önemli ben çok düşürüyorum. :)

Bu çok büyük bir eksi bu ekonomide
Diğerinde gorilla glass 5 var
13 lite' ı faizsiz 6 ay taksitle 13.200 TL' ye alabiliyorum acaba alsam mı selfie için

Bu zamana kadar defalarca düşürdüm gorilla glass 5' li telefonumu gerek takla attı gerek fırladı gitti ama çok şükür hiçbir şey olmadı
Ekran sağlamlığı önemli ben çok düşürüyorum. :)

Droptestlere bakabilirsin Honor 90' ın dayanıklılık konusunda güven veriyorsa düşünebilirsin.

Kamera tarafında Honor daha iyi ama panel tarafında işin rengi biraz karışık.

@NamelesWarrior Honor 90 epey kısılmış bir cihaz zaten.
- Stereo hoparlör yok.
- OIS bulunmuyor.
- Gorilla Glass bulunmuyor.
- Zayıf işlemci nedeniyle HP3 sensör epey bir kısılmış.

Ama şunlar önemli. Mono hoparlorle birçok stereo hoparlörden yüksek dB'e çıkmış. NotebookCheck test verilerine göre 91 dB'i geçmiş ve S21 FE stereo hoparlöre rağmen 89 dB.
EIS'i gerçekten başarılı. Video stabilizasyonuna şaşırdığımı itiraf etmem gerek. OIS'in eksikliği epey bir kapatılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

7 Gen 1'in CPU'suna OC yapmışlar. Performansta ciddi bir değişime neden olmasa da eksik kapatmaya çalışmışlar gibi gözüküyor.
Çünkü hem stereo hoparlorun hem de OIS'in eksikliği ciddi manada azaltılmış. SoC'de overclock yapılması da oradaki bir eksiği daha azaltmaya çalıştıklarını gösteriyor.

@NamelesWarrior Honor 90 epey kısılmış bir cihaz zaten.
- Stereo hoparlör yok.
- OIS bulunmuyor.
- Gorilla Glass bulunmuyor.
- Zayıf işlemci nedeniyle HP3 sensör epey bir kısılmış.

Ama şunlar önemli. Mono hoparlorle birçok stereo hoparlörden yüksek dB'e çıkmış. NotebookCheck test verilerine göre 91 dB'i geçmiş ve S21 FE stereo hoparlöre rağmen 89 dB.
EIS'i gerçekten başarılı. Video stabilizasyonuna şaşırdığımı itiraf etmem gerek. OIS'in eksikliği epey bir kapatılmış.

7 Gen 1'in CPU'suna OC yapmışlar. Performansta ciddi bir değişime neden olmasa da eksik kapatmaya çalışmışlar gibi gözüküyor.
Çünkü hem stereo hoparlorun hem de OIS'in eksikliği ciddi manada azaltılmış. SoC'de overclock yapılması da oradaki bir eksiği daha azaltmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Benim için stereo,ois bunların hepsi önemsiz
Ön kamera ile resim video çekip arada wr oynarım onun dışında günlük sosyal medyada gezerim.
Dizi film vs laptoptan izlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı