İyi günler yanlış yere konu açtıysam özür diliyorum. PC'yi yeni topladım tamamladım. Neyse dünden beri uğraşıyorum her yolu denedim bir türlü ses gelmedi. Kulaklık ile pembe girişi denedim yine yok. Güncellemeleri yaptım Full hepsi. Buradaki Realtek dosyasını da kurdum yine görmedi. Sorun şu resimde gördüğünüz gibi KG241 falan yazıyor ses olarak. O HDMI monitöre ait ve benim monitörde hoparlör girişi yok. Kısacası ses var olarak gösteriyor ama aynı zamanda aygıtı hoparlör olarak görmüyor hoparlörde sıkıntı yok son ses açınca cızırtı geliyor (2+0 Snopy hoparlör). Umarım anlatabilmişimdir. Resimlerden görebilirsiniz.
Yok hocam format attım bu sefer o KG241qs yeri de HDMI oldu. Detaylı bir şekilde anlatıyorum; masaüstü açıldığında güncelleme yapmadan önce hoparlörü taktım (Snopy SN-820 2.0) (1 USB 1 AUX girişli). Ve tüm yuvalara taktım, hiçbir sekilde algılamadı, aslinda PC'yi toplayıp açtığımda da böyleymiş yani hiç okumamış bunu şimdi fark ettim. Aynı zamanda kulaklık ta vardı onu da görmüyor. Ve driverleri güncelleyince otomatik monitöre giden HDMI aygıtını algılıyor. Tam emin degilim ya ses yuvaları bozuk ya da hoparlör neyse teşekkürler sorun ya hoparlör ya da anakarttaki ses yuvaları. Teşekkürler zamanınızı ayırdığınız için.
Hiçbir şey degişmedi şunu fark ettim az önce ses hep var olarak gösteriyormuş yani hoparlörü taksam da var takmasam da var, monitöre bağlanmış konuyu açmadan önce yine takınca hoparlörü algılamıyordu ama sürücüleri silip yeniden kurunca bir şekilde monitöre bağlandı benim monitörde de ses çıkışı yok. Format atacağım çok karıştığını düşünüyorum umarım düzelir olmazsa bir tane donanımcıya soracağım gelişmeleri aktarırım sonra.