Hoparlörden gelen "dırr" sesi ve siyah ekran

batu1905

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba

Dün LoL oynarken gene bir anda ekran siyah oldu hoparlörden dırrrrr şeklinde bir ses geldi ve bilgisayar bir süre kitlendikten sonra kendi kendine yeniden başlattı. Oyun falan da kapandı tabii. Mavi ekran vermedi ve minidump dosyası da oluşmamış klasörde. Neden bu şekilde oluyor ara ara? Power Supply mı fazla Watt'a sahip, bir sebebi var mı?

Windows sürümlerim güncel.
DDU ile temizleyim ekran kartı driverımı güncelledim.
BIOS güncel.

Herkese merhaba

Dün LoL oynarken gene bir anda ekran siyah oldu hoparlörden dırrrrr şeklinde bir ses geldi ve bilgisayar bir süre kitlendikten sonra kendi kendine yeniden başlattı. Oyun falan da kapandı tabii. Mavi ekran vermedi ve minidump dosyası da oluşmamış klasörde. Neden bu şekilde oluyor ara ara? Power Supply mı fazla Watt'a sahip, bir sebebi var mı?

BIOS güncel.
Hocam sistemde HDD var mı?

1612172884398.png

Herkese merhaba.

BIOS güncel.

Aynı sorun ara sıra bende de oluyor siyah ekran yok ama dırr sesi geliyor ve PC donuyor ama geri düzeliyor benim HDD sıkıntılı zaten ben HDD'den şüpheleniyorum eger sizde HDD varsa muhtemelen HDD kaynaklanıyor.
R

Herkese merhaba.

BIOS güncel.

RAM'lar ve HDD kontrol edin eger RAM'lar farklı markasa çakışıyor olabilir.

Aynı sorun ara sıra bende de oluyor siyah ekran yok ama dırr sesi geliyor ve PC donuyor ama geri düzeliyor benim HDD sıkıntılı zaten ben HDD'den şüpheleniyorum eger sizde HDD varsa muhtemelen HDD kaynaklanıyor.
R

RAM'lar ve HDD kontrol edin eger RAM'lar farklı markasa çakışıyor olabilir.
Ben dırr sesini laptopun arka kapak vidasını gevşeterek çözmüştüm. Sanırsam ses çıkınca PC titriyor ve bir yere hafif çarpma oluyor. Tabii biz duymuyoruz. Ama ben de çok araştırdım, en son böyle çözdüm çok şükür. Çünkü SSD taktım, yine çözülmemişti.

Ben dırr sesini laptop un arka kapak vidasını gevşeterek çözmüştüm. Sanırsam ses çıkınca PC titriyor ve bir yere hafif çarpma oluyor. Tabi biz duymuyoruz. Ama bende çok araştırdım en son böyle çözdüm çok şükür. Çünkü SSD taktım yine çözülmemişti.

Teşekkürler bende çogunlukla video izlerken oluyor ses geliyor bir bakıyom laptop donuyor 2 saniye sonra düzeliyor.

Herkese merhaba.

BIOS güncel.

Aynı sorun bende de oldu RAM bozukmuş değiştirdim geçti sende bir RAM'lerine bak.

Sistemim:
2x8 gb corsair ram 3000Mhz
GTX 1660 Ti ekran kartı
AMD ryzen 5 2600x işlemci
MSI B450M PRO M2 V2 Anakart
1TB seagate HDD
480GB gigabyte SSD var

2 sene oldu bilgisayarımı satın alalı
Bu arada memtest de yaptım fakat bir sorunla karşılaşmamıştım

Arkadaşlar benimde şuan bir sorunum var. Lenovo g510 model bilgisayarım var. Ssd takılı. Ama 4 dk da açılıyor bilgisayar. Ne yapmam lazım
Arkadaşlar benimde şuan bir sorunum var. Lenovo g510 model bilgisayarım var. Ssd takılı. Ama 4 dk da açılıyor bilgisayar. Ne yapmam lazım

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    29 KB · Görüntüleme: 40
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı