Horizon: Zero Dawn Türkçe Olsun

Biz bu forumda orjinal takılıyoruz, en azından yarımızdan çoğu öyle. Ama ne olursa olsun Türkiye'de pazar yok maalesef, üreticilerin dikkat edeceği oranda yok en azından. Biz çok küçük kalıyoruz bu dilimde, henüz tam bir pazar hedefi değiliz. O yüzden ne kadar diretirsek diretelim EA gibi gözü para olan firmalardan bu konuda olumlu cevap almamız çok zor. Belki 1 oyun Türkçe çıkar (Crysis Türkçe idi galiba) ama sonra sessizlik.. ProjectRed gibi firmalardan görürüz arada öyle jestleri anca ki o firma da 80 milyon borç harç Witcher3'ü yaptı onun dışında büyük şirketler arasına yeni girdi, göreceli küçük şirketti yani hepimiz biliriz ilk zamanlar ile gelişmiş zamanlarını şirketlerin.

Dünyada en çok bilinen diller sıralamasında Türkçe dünyada 5. sırada ''Vikipedi'den bakabilirsiniz'' Bakın en çok konuşulan demiyorum bilinen diyorum. çok göz ardı ediliyor GTA5 orjinal satın alma sıralamasında Türkiye 7. sırada Rockstar Games Türkçe yapıyor mu? Hayır. Peki neden getirilmiyor? Brezilyaca getiriliyor bizim neyimiz eksik bizde kendi dilimizde oynamak isteriz. İngilizce öğren deniliyor o zaman tek dilde çıksın herkez ingilizce öğrensin. Hiç değilse bi imza atarak tepkimizi göstermeliyiz diye düşünüyorum.

Otobüs ücreti artması var özel bir şirketin yaptığı sanal uygulamaya dil desteği getirmemesi var. Rockstar özellikle tüketiciyi önemsemeyen bir şirket olarak biliniyor. Adamların umurunda değiliz. GTA 5 çok tuttu hadi tamam onun dışında? Koca bir grafiğin ufacık yerinde bulunuyoruz. Hiç bir şirketin hedef ülkelerinden değiliz, yapıyorlar Aral'da buraya getiriyor. Bu kadar.

Otobüs ücreti sadece bi örnekti PS Store Brezilya'ya bakarsan kendi dillerinde çıkan oyunların %100 daha fazla sattıgını fark edersin bi şekilde tepki gösteriyorlar. Rockstar Games hiç bi zaman Türkiye'yi önemsemedi GTA 5'i en çok satın alan ülkelerden biri olmamıza rağmen CD Projeck, Naughty Dogs, Sony Interactive Entertainment, Crytek gibi şirketler oyuncuyu düşünen talep geldimi istek yoğun oldumu duyarsız kalmayan büyük olmasına rağmen oyuncuyla bire bir ilişkiye giren şirketlerden GTA5 çikmadan önce dil desteği olsun kampanyası başlatıldı ve 10bin imza toplanmıştı yinede duyarsız kalındı. Oyun satılırsa getirilir denildi. Rockstar Games gibi bi firma için altyazı getirmek o firmanın görmeyecegi kadar küçük bi para ama oyuncuyu kazanmak için büyük bi adım. Hiç zor birşey değil ama umurlarında değil.

Çok güldüm hocam. Brezilya'nın resmi dili Portekizcedir. Brezilyaca diye bir dil yoktur. Renkli yazıyla alıntı yapmanıza rağmen arkadaş duruma uyanmamış. [emoji1]

Konuya gelecek olursak, korsan oyun sitelerinin hit sayılarına bakarsanız anlarsınız neden Türkçe dil desteği koymadıklarını. Madalyonun diğer yüzünden bakarsak da şöyle bir durum var ki dünyanın birkaç birim paraya aldığı oyunu biz onlarca birim paraya alıyoruz. İnsanlar bu gibi sebeplerle pahalı oyunları korsan oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…