Bizi değil kendini yahut çocuk kandırırsın. 114 kilonun tek açıklaması boyun 200cm olacak yağ oranın %16 falan olacak. Öyle olmadığını biliyoruz. Acilen spor salonuna yazıl. Önünde kocaman bir yaz tatili var. Daha 10. sınıfa gidiyorum diyorsun yaptığın kiloya bak.
Şu 3 ayda disiplinli bir şekilde çalışırsan en az 12-15 kilo verirsin. Okullar açılınca devam edersin yılbaşına kadar fit bir vücudun olur. Hayatın 180 derece değişir. Diyete gir. Kilo vermeyle alakalı her şeyi araştır. Kalori nedir en başta onu araştır. Spordan anlayan arkadaşın varsa hemen yardım al yoksa koçluk al birisinden.
Şirin bir şey değil bu, ürkütücü.
Ben 114 kiloyum ama tombul değilim demeye devam edersen dalga geçerler. O yaşlarda dış görünüşe aşırı takar etrafındakiler. Önem ver o yüzden. Kilonu hallederken saç modelini falan da düzelt.
El atmışken tamamen düzeltelim. Şunlara cevap vermeni istiyorum:
- Gözlük takıyor musun?
- Saç tipini öğrenip yaz. Dalgalı mı mesela? (emin olmak için bir süre uzat saçını)
- Yüz şeklin ne? (umarım yüz hatlarını görebiliyorsundur)
- Burun tipin ne?
- Aynada kendine baksan dürüstçe kaç puan verirsin?
- Okulda en sık yaptığın 3 kombin. Ayakkabı, pantolon, tişört; giydiğin şeyleri betimleyerek at veya internetten benzer resimlerini bulup direkt gönder.
- Kaç kilosun? (kilonu biliyorum, salona yazıl)
- Boyun kaç cm? Çevrendeki erkeklere kıyasla boyun nasıl kalıyor?
- Kaç günde bir duş alıyorsun + roll on kullanıyor musun?
- Akneli misin?
- Herhangi bir spor ile uğraşıyor musun? (uğraşmadığını biliyorum, salona yazıl)