Hosting nasıl açılır?

Ping problemi olur mu peki, yani 120'yi aşan pinglerden bahsediyorum.

Hayır olmaz, sonuçta ovh ve hetzner genellikle Frankfurt merkezli sunucularını barındırıyor, ovh destek talebi olarak daha hızlı sana yardımcı olurlar ve fiyat (DDoS-protection) olarak gelişmişler. Fakat eğer oyun sunucu olarak düşünüyorsan ping sorunlar yaratabilir, fakat normal VDS olarak satmak istersen herhangi bir sorun olmaz sağlam şekilde kullanabilirler, eğer oyun sunucusu yapmayı düşünen insanlar var ise orada ping yaşayabilir fakat 120+ olmaz hayatta.

Hocam aynı yollardan geçtik, ben de bir girişimde bulundum fakat bir süre sonra ailevi sebeplerden ötürü pes etmek zorunda kaldım. Yoksa iyiye gideceğinden emindim, ben febzen firmasından türkiye lokasyon xeon sunucu kiralamıştım. İçerisine esxi kurulumunda ve vds satışı yapabilmem için sanal sunucu kurulumunda da yardımcı oldular. Bi de hetznerden vds kiralayıp içerisine cpanel kurup yapılandırdım, türkiye lokasyon vds + almanya lokasyon web hosting satışı yapmayı planlıyordum fakat dediğim gibi bazı sebeplerden ötürü bırakmak zorunda kaldım. İsterseniz klaudx de tercih edebilirsiniz fakat ben febzen tercih etmiştim çok memnundum, çok yardımcı oluyorlardı fiziksel sunucu konusunda istersen bi önce onlara ulaş derim. Esxi kurulumunu vs kendileri yapmışlardı açıklayıcı bi şekilde de yardımcı oldular

Hocam aynı yollardan geçtik, ben de bir girişimde bulundum fakat bir süre sonra ailevi sebeplerden ötürü pes etmek zorunda kaldım. Yoksa iyiye gideceğinden emindim, ben febzen firmasından türkiye lokasyon xeon sunucu kiralamıştım. İçerisine esxi kurulumunda ve vds satışı yapabilmem için sanal sunucu kurulumunda da yardımcı oldular. Bi de hetznerden vds kiralayıp içerisine cpanel kurup yapılandırdım, türkiye lokasyon vds + almanya lokasyon web hosting satışı yapmayı planlıyordum fakat dediğim gibi bazı sebeplerden ötürü bırakmak zorunda kaldım. İsterseniz klaudx de tercih edebilirsiniz fakat ben febzen tercih etmiştim çok memnundum, çok yardımcı oluyorlardı fiziksel sunucu konusunda istersen bi önce onlara ulaş derim. Esxi kurulumunu vs kendileri yapmışlardı açıklayıcı bi şekilde de yardımcı oldular
Yurt içi makinelerde Atak Koruması denen şey neredeyse kalmadı. Şuanki her makine çöküyor. Fiziksel alacağımdan tam erişim bende olmayacak, olası bir çökmede makineye tam erişim sağlayamadığımdan sorun çıkar ve müşterim mağdur olur. Yurt dışı firması Hetzner'de atak koruması çok üst düzey.

Yurt içi makinelerde Atak Koruması denen şey neredeyse kalmadı. Şuanki her makine çöküyor. Fiziksel alacağımdan tam erişim bende olmayacak, olası bir çökmede makineye tam erişim sağlayamadığımdan sorun çıkar ve müşterim mağdur olur. Yurt dışı firması Hetzner'de atak koruması çok üst düzey.
Hetzner tabii ki daha profesyonel bi tercih olur hocam fakat ping değeleri, sunucuları insanlara satacağın pazar vs. almanya lokasyon satmak biraz daha zor olur. Maliyetini çıkarabilmen açısından ilk başta türk firmalar ile çalış, daha sonra ek bi kategori olarak almanya lokasyon sunucu eklersin naçizane tavsiyem budur. Ek olarak gayet güzel ddos servisleri var türkiyede şu an. stormwall, neoprotect, royale gibi servisler kullanıyorlar ve tercih edeceğin firmanın referanslarını baz alırsan bir problem yaşansa onlar da orada durmaz 🙂 Benim önerim bu yönde ama illa da hetzner diyorsan sen bilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı