Hostinge yapılan siber saldırılar ne derece kullanıcıları ilgilendirir?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Bir hosting şirketi ismini vermek istemiyorum çünkü aramızda yönetimde olanlar var.
Birkaç gündür siber saldırı yaşadıklarını ve ek güvenlik önemleri aldıkları ile ilgili SMS ve mail gönderiyorlar.
Anlıyorum fakat 3 sitemin üçü de hostinglerle beraber onlara emanet.
Bu siber saldırlar yüzünden yavaşlık ve çökme yaşamakta sitelerim.
bana destek talebi yanıtları şu şekilde:
Değerli Müşterilerimiz,

Şirketimizi hedef alan ve olağanüstü yoğunlukta devam eden siber saldırıların etkileri maksimum seviyeye ulaştığı durumlarda, hizmetlerinizde geçici yavaşlıklar yaşanmaya devam etmektedir.

Teknik ekiplerimiz süreci yakından takip ediyor; tüm ekiplerimizle birlikte hizmetlerinizi kesintisiz sürdürebilmek için özveriyle çalışıyoruz.
Sorun tamamen çözümlendiğinde ve süreç tamamlandığında yeniden bilgilendirme yapacağız

Konu ile ilgili anlayışınızı rica ederiz.

Saygılarımızla

Peki ne kadar daha sitelerim bu siber saldırılar yüzünden düşmeye devam edecek?
Bu ne derece benim suçum?

Sizin suçunuz yok ama firmada sizi bu duruma bilerek düşürmüyor. Burada kendi sorumluluğunuzu almanız gerek. Baktınız bu iş uzuyor anında aksiyon alıp son yedekler ile farklı bir firmada sitelerinizi stabil çalışır hale getirebilirsiniz mesela. 1 aylık hizmet alarak ek yüksek masraflara girmezsiniz. Saldırı vs. durumlar sonlandığında aynı hostinge dönüş sağlarsınız. Baktınız çok sık oluyor kalıcı olarak taşınmayı düşünebilirsiniz.

Sizin suçunuz yok ama firmada sizi bu duruma bilerek düşürmüyor. Burada kendi sorumluluğunuzu almanız gerek. Baktınız bu iş uzuyor anında aksiyon alıp son yedekler ile farklı bir firmada sitelerinizi stabil çalışır hale getirebilirsiniz mesela. 1 aylık hizmet alarak ek yüksek masraflara girmezsiniz. Saldırı vs. durumlar sonlandığında aynı hostinge dönüş sağlarsınız. Baktınız çok sık oluyor kalıcı olarak taşınmayı düşünebilirsiniz.
Bu söylediklerimiz ek masrafa tabi firma karşılarsa neden olmasın tabi sonuçta bizden kaymaklı değil bir de onların savunamadığı hostingin cezasını ben mi taşınarak ödeyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı