Hot Wheels Custom nasıl yapılır?

Orhan ede46

Centipat
Daha fazla  
İlk defa Custom araba yapmak istiyorum. Sorularım şunlar.
1) arabaların altını matkap dışına nasıl açılır, açılabilir mi?
2) boya olarak hangi boya kullanmalıyım?
3) decal nereden alınır?
4) tekerler, modifiye için parça vb. parçalar nereden alınır?
6) boya sökücü kullanmadan boyasam bir şey olur mu? (beyaza boyayacağım sarıdan)
5) sizce arabanın üstünü bıçakla kesebilir miyim, üstünü açık güzel olur mu? Araba acura NSX.

İlk defa Custom araba yapmak istiyorum. Sorularım şunlar.
1) arabaların altını matkap dışına nasıl açılır, açılabilir mi?
2) boya olarak hangi boya kullanmalıyım?
3) decal nereden alınır?
4) tekerler, modifiye için parça vb. parçalar nereden alınır?
6) boya sökücü kullanmadan boyasam bir şey olur mu? (beyaza boyayacağım sarıdan)
5) sizce arabanın üstünü bıçakla kesebilir miyim, üstünü açık güzel olur mu? Araba acura NSX.
Bildiğim kadarıyla sorularını cevaplayayım.

1) Arabaların altını matkap haricinde açabilmen mümkün değil. Eğer jant swaplamak için açacaksan bunu arabanın altını açmadan da yapabilmen mümkün. Yan keski ile tekerlekleri parçalayıp mil seti kullanarak yeni jantları araca uygulayabilirsin. Bunu bizzat kendim yaptım. Aşağıdaki yan keski işini görecektir, ben bunu kullanmıştım. Her yan keskiyle olmaz, uçları büyük geldiği için jant ve araba arasına girmiyor çoğu.

Aşağıdaki rehber videosunu izleyerek yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2) Boya olarak Tamiya markasının ürünlerini önerebilirim. Kalitelidir.

3) Aşağıdaki siteden decal satın alabilirsin. İstediğin türde decaller sitede yoksa Facebook'ta 1/64 diecast gruplarında satanlar var. O gruplara üye olarak alabilirsin.

4) Tekerler ve modifiye parçalarını da aynı şekilde Facebook gruplarından satın alabilirsin. Çok güzel 3D baskı jant satanlar var. Seti 100₺ idi en son. Aşağıya bir örnek bıraktım.

1741643405596.png

5) Bence bıçakla kesemezsin, güzel olmaz. Aşağıdaki videoda kullanılan tarzda cihazlar kullanabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

6) Boya sökücü kullanmalısın. Kullanmazsan üstüne attığın boya kötü durur diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla sorularını cevaplayayım.

1) arabaların altını matkap haricinde açabilmen mümkün değil. Eğer jant swaplamak için açacaksan bunu arabanın altını açmadan da yapabilmen mümkün. Yan keski ile tekerlekleri parçalayıp mil seti kullanarak yeni jantları araca uygulayabilirsin. Bunu bizzat kendim yaptım. Aşağıdaki yan keski işini görecektir, ben bunu kullanmıştım. Her yan keskiyle olmaz, uçları büyük geldiği için jant ve araba arasına girmiyor çoğu.

Aşağıdaki rehber videosunu izleyerek yapabilirsin.

2) boya olarak tamiya markasının ürünlerini önerebilirim. Kalitelidir.

3) aşağıdaki siteden decal satın alabilirsin. İstediğin türde decaller sitede yoksa Facebook'ta 1/64 diecast gruplarında satanlar var. O gruplara üye olarak alabilirsin.

4) tekerler ve modifiye parçalarını da aynı şekilde Facebook gruplarından satın alabilirsin. Çok güzel 3D baskı jant satanlar var. Seti 100₺ idi en son. Aşağıya bir örnek bıraktım.

Eki Görüntüle 2442968

5) bence bıçakla kesemezsin, güzel olmaz. Aşağıdaki videoda kullanılan tarzda cihazlar kullanabilirsin.

6) boya sökücü kullanmalısın. Kullanmazsan üstüne attığın boya kötü durur diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim öncelikle. Arabanın altını bıçak ve tornavida ile açmayı, başardım sadece biraz yıprandı ama benim için önemli olan alt kısmı değil. Bu tekerlekler 3D yazıcı ile yapılıyor galiba dediğine göre. 3D yazıcı almayı düşünüyorum yakın bir zamanda. Sence 3D yazıcıdan güzel olur mu tekerlek?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı