Hotmail hesabı hacklendi

Muradulllah

Decapat
Daha fazla  
Hotmail hesabıma iki adet posta geldi ve hesabı ele geçirdiğini söylüyor artı olarak 500dolar istiyor Bitcoin cüzdanına. Valorant hesabımında şifresini değiştirmiş sanırsam ne yapacağımı bilmiyorum blöf olabilir fakat sanmıyorum kesinlikle çalmış Hotmail hesabımı şimdi ne yapmam lazım? Bana attığı maili de size gönderiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 4124124.PNG
    4124124.PNG
    2,1 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    110,8 KB · Görüntüleme: 54
  • ekran.PNG
    ekran.PNG
    117,8 KB · Görüntüleme: 56
  • 56.PNG
    56.PNG
    71,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 123.PNG
    123.PNG
    93,3 KB · Görüntüleme: 57
Cihazınıza virüs bulaşmış ve başka birisi bilgisayarınıza erişim sağlamış gibi gözüküyor.

Farklı bir cihazdan tüm hesaplarınızın parolalarını değiştirin. Eğer saldırgan çerezleri çaldıysa birçok yerde şifre değiştirilince çerezler sıfırlanır. Cihazınıza da virüs temizleme yazılımı kurun ve tam tarama gerçekleştirin ya da format atın.

Ayrıca aynı şifreleri başka platformlarda kullanmayın. Birinde veri sızıntısı olduğu zaman saldırganlar sızan şifreleri farklı platformlarda da deniyorlar. İsterseniz Have I Been Pwned üzerinden e-posta adresinizin daha önce bir sızıntıda yer alıp almadığını öğrenebilirsiniz.

Virüs temizleme yazılımı öneriniz var mı yoksa direk format mı atayım teşekkürler.
Format en basit ve en temiz çözüm olur. Ama Kaspersky Rescue Disk kullanarak bir virüs taraması yapın yüksek ihtimalle sorununuzu çözer. Diğer arkadaşın dediği gibi tüm şifrelerinizi değiştirin ve açık değilse 2FA açın. Tabi kesinlikle virüs bulaşmış diyemeyiz cihazınıza cookie stealer da olabilir. Siz garantiye almak için dediğim gibi Kaspersky Rescue Disk ile tarama yapın ardından dilerseniz Malwarebytes ile de tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Hocam öncelikle sakin olun. Mail sizin hesabınızdan gelmiş gibi görünüyor olabilir bunun sebebi hotmail'in güvenliğinin zayıf olması. Sizin hesabınızdan size mail gelmiş gibi göründüğünü tahmin ediyorum eğer tek belirti buysa korkmayın çünkü bu çok kolay yapılabiliyor yani hesabınızın çalındığı anlamına gelmez. Benim hotmail hesabıma da kendimden gelmiş gibi mailler geliyor dediğim gibi bu hesabınız çalındı demek değildir. Başka yerlerden giriş yapılmış mı hotmail hesabınıza buna bakın ve değiştirebildiğiniz bütün şifreleri değiştirin. Bu size gelen mail blöf amaçlı atılan maillerin aynısı. Ben korkacak bir şeyiniz olduğunu sanmıyorum.

Hocam öncelikle sakin olun. Mail sizin hesabınızdan gelmiş gibi görünüyor olabilir bunun sebebi Hotmail'in güvenliğinin zayıf olması. Sizin hesabınızdan size mail gelmiş gibi göründüğünü tahmin ediyorum eğer tek belirti buysa korkmayın çünkü bu çok kolay yapılabiliyor yani hesabınızın çalındığı anlamına gelmez. Benim Hotmail hesabıma da kendimden gelmiş gibi mailler geliyor dediğim gibi bu hesabınız çalındı demek değildir. Başka yerlerden giriş yapılmış mı Hotmail hesabınıza buna bakın ve değiştirebildiğiniz bütün şifreleri değiştirin. Bu size gelen mail blöf amaçlı atılan maillerin aynısı. Ben korkacak bir şeyiniz olduğunu sanmıyorum.

Benim kendi mail şifremi içeren bir mail yolladı bana ben orayı göndermedim sanırım. O korkuttu beni bir tık. Sanırım format atacağım gerekiyorsa.

Benim kendi mail şifremi içeren bir mail yolladı bana ben orayı göndermedim sanırım. O korkuttu beni bir tık. Sanırım format atacağım gerekiyorsa.

Kendi mail şifremi attığı için blöf olduğunu çok düşünmüyorum.

Bu ekran görüntüleri paylaştığınız aynı mail'de mi şifrenizi yazmış? Bu tarz mailler bana da geldiğinden biliyorum. Kullanılan dil ve yazılanlar itibari ile bana oltalama gibi geldi açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı