Hotmail'den gelen mail doğru mu?

Eki Görüntüle 1623092

Hocam mailinizi haveibeenpwned sitesine yazdığımda 4 siteden dataleak yediğinizi görüyorum. Zamanında bu sitelere mailiniz ile kayıt olmuşsunuz ve bunların veri tabanı internete yayılınca birisi sizi gözüne kestirmiş.

Aynen bunlara üye olmuşum zamanında.

Aynen bunlara üye olmuşum zamanında.

Tedirgin oldunuz mu bilmiyorum ama olmanıza gerek yok. Benim de eski mailim dataleak yemişti ve bir tane namussuz 1 ay boyunca üşenmeden bot mu koydu kendi mi denedi bilmem ama günde 2 - 3 kez başarısız giriş alıyordum. En sonunda yeter lan deyip hesaplarımı başka bir maile taşıyıp eski maili değiştirdim.

Tedirgin oldunuz mu bilmiyorum ama olmanıza gerek yok. Benim de eski mailim dataleak yemişti ve bir tane namussuz 1 ay boyunca üşenmeden bot mu koydu kendi mi denedi bilmem ama günde 2 - 3 kez başarısız giriş alıyordum. En sonunda yeter lan deyip hesaplarımı başka bir maile taşıyıp eski maili değiştirdim.

@İlkay Baki Bayram Hocam siz de önlem açısından bakmak isterseniz web üzerinden Microsoft hesabınıza girin. Güvenlik kısmına gelip Oturum açma ile ilgili olan şeye tıklayın ve hesabınıza yapılan başarılı başarısız bütün girişleri görün. Ayrıca açık değilse 2 Aşamalı doğrulamaları önem verdiğiniz her yerde açmayı unutmayın. Benim yaşadıklarımı yaşamayın :D

Benim 2 e-posta adresim var biri Gmail diğeri Hotmail, şu an haveibeenpwneddan Gmail adresimi yazdım sadece 1 ihlal buldu, sizce ne yapayım? Sıfırdan başlamak daha mı iyi?

Benim 2 e-posta adresim var biri Gmail diğeri Hotmail, şu an haveibeenpwneddan Gmail adresimi yazdım sadece 1 ihlal buldu, sizce ne yapayım? Sıfırdan başlamak daha mı iyi?

O senin kararın önerir miyim önermez miyim bilmiyorum ama önemli olan her şeyi almanda fayda var.

@İlkay Baki Bayram hocam siz de önlem açısından bakmak isterseniz web üzerinden Microsoft hesabınıza girin. Güvenlik kısmına gelip oturum açma ile ilgili olan şeye tıklayın ve hesabınıza yapılan başarılı başarısız bütün girişleri görün. Ayrıca açık değilse 2 aşamalı doğrulamaları önem verdiğiniz her yerde açmayı unutmayın. Benim yaşadıklarımı yaşamayın :D

2 aşamalı doğrulamayı her yerde açıyorum, Discord, Epic Games, Steam, Facebook yani 2 aşamalı doğrulama olan uygulamalarda açmayı ihmal etmiyorum.

Sana çok acemice olanı gelmiş. Bana öyle mailler geliyor ki aklın şaşar. Profesyonelce yazılmış kurumsal kimliği olan biri sanki benim onlara mail atmamı bekliyor. Sadece bir örnek
Screenshot_20230104_231518.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı