Hotswap klavye Switch'leri yağlanır mı?

Selam.

Amazon'dan aldığım klavyeden bayağı bir yay sesi alıyorum. Switch'leri yağlamak gibi bir olay var mı? Yoksa yeni Switch mi satın almalıyım? Switch önerilerinizi de alabilirim.

Blue Switch olan modeli kullanıyorsanız yay sesi çok normal bende geçenlerde abim için almıştım ve yay sesi bariz bir şekilde vardı.

@AtakoHelikopteri Bu klavyeyi alacağınıza Mizar MZ60 modelini almanızı öneririm. Sarı sitede sıfır kapalı modeller 600-800 tl civarına bulunabiliyor. Üzerinde olan Switchler de kaliteli. Çok daha uzun ömürlü olur sizin için.
Öneri için çok teşekkür ederim ancak klavyeyi bir ay önce satın aldım.

Öneri için çok teşekkür ederim ancak klavyeyi bir ay önce satın aldım.

Eğer çok rahatsız ediyorsa bu ses, satıp dediğim modele bakabilirsiniz. Vergiler dahil 1600-1700 TL civarına satılan bir model normal şartlarda. Yay sesine gelecek olursak lube yaparak bu sesi azaltabilirsiniz. Bunun için kaliteli bir yağ ve Switch açma kiti almanız lazım. Biraz masraflı olabilir.

Duydugun sesin yay sesi olduguna emin misin? Test etmesi cok basit, klavye zaten hotswap oldugundan rastgele bir switchi cikartip, klavye disinda dene, bahsettigin sesi hala duyup duymadigini kontrol et.

Yaglama konusuna gelirsek, Clicky ve tactile switchler lube sonrasi tactile ozelligini kaybedebilecegi icin yaglama islemi farkli sekilde yapiliyor. Stem ve stem leglere dokunmadan sadece spring yaglanabilir switchin tactile basim hissini vs etkilemeden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı