How swappable klavye tercih edilmeli mi?

@Altuğ karatekin bir bütçe ayırmışsınız neden hepsini kullanmayasınız? Hotswap almanın en mantıklı tarafı bir switch bozulduğu zaman yerine yenisini takabilmektir diye düşünüyorum. K8'i kullanan çok, forumda da önerildi, o yüzden paylaştım.

Yani haklısınız ama sonuçta ikisi de hotswap ve farkları da yoksa ucuz olanı almak daha mantıklı geliyor bana.

Çok kolay, tonla switch var piyasada. Zaten içinde ekstra 3-4 switch çıkıyor, bozulan olursa kolay değiştirebilirsiniz.

Hotswap klavyenin artıları;
Kolayca çıkarılabilir olmaları. Dolayısıyla, canınız sıkılırsa, switchler bozulursa, mod yapmak isterseniz direkt olarak sökebiliyorsunuz. Hotswap olmayan klavyelerde lehim ile tonla uğraşmanız gerekecek.
Eksileri;

Hotswap alın geçin. 3K para verip, switch bozulduğu zaman o kadar rezil olmaya gerek yok. Zaten çoğu klavyede de var bu özellik 👍

Bakım konusunda ise,
Klavyeyi ne kadar temiz kullandığınıza bağlı olarak;
Mesela kedi köpeğiniz var, bilgisayar başında sürekli cips yersiniz o halde klavye çok hızlı pislenir. Bu durumda ben olsam en azından 3 ayda bir tuşları sökerim, sabunlu suda yıkar, durularım. Klavyenin kendisini ters çevirip hafifçe vurur, fırça yardımıyla aradaki pislikleri alırım. Yapıştıysa ıslak mendille de silebilirsiniz.
Tabii, bu size bağlı bir durum. İlla temizleyeceksiniz diye bir durum yok, klavyeye zarar vermez pislik. (su dökersiniz mesela, o ayrı.)

Bu VGN V87 hakkında bilginiz var mı? 3-5 pin olarak kullanabilirmiyim ? Bir de bu switchler suda vs paslanma, gevşeme vs yapıyor mu? Temizlik için soruyorum. Bir de switchler için önerebileceğiniz site ve marka var mıdır? Önden bakayım.

Bu VGN V87 hakkında bilginiz var mı? 3-5 pin olarak kullanabilirmiyim ? Bir de bu switchler suda vs paslanma, gevşeme vs yapıyor mu? Temizlik için soruyorum. Bir de switchler için önerebileceğiniz site ve marka var mıdır? Önden bakayım.
VGN V87 hakkında bilgim yok.
Switchleri direkt alıp suyun altına tutmayın, zaten kirlenmeyeceklerdir ve zarar verebilir. Kirlendilerse de (mesela saç gelmiştir) elinizle ya da cımbız yardımıyla alabilirsiniz.

Switchler için en güveniliri Amazon'dur, sonra Aliexpress olabilir. Aliexpress'teki switchleri dikkatli seçmek gerekiyor, sahte olabilir çünkü.
Bu arada klavye switch ile beraber geliyor zaten, switchin türüne falan bakın sevmediğiniz türse farklı klavyelere yönelin. Sevdiğiniz türse, ve geldiğinde de severseniz gerek yok ekstra switch almaya. İsterseniz sıfırdan custom da dizebilirsiniz.

VGN V87 hakkında bilgim yok.
Switchleri direkt alıp suyun altına tutmayın, zaten kirlenmeyeceklerdir ve zarar verebilir. Kirlendilerse de (mesela saç gelmiştir) elinizle ya da cımbız yardımıyla alabilirsiniz.

Switchler için en güveniliri Amazon'dur, sonra AliExpress olabilir. AliExpress'teki switchleri dikkatli seçmek gerekiyor, sahte olabilir çünkü.
Bu arada klavye switch ile beraber geliyor zaten, switchin türüne falan bakın sevmediğiniz türse farklı klavyelere yönelin. Sevdiğiniz türse, ve geldiğinde de severseniz gerek yok ekstra switch almaya. İsterseniz sıfırdan Custom da dizebilirsiniz.

Sıfırdan dizmek pahalı olur. Sessiz olsun, ghosting yapmasın ve çabuk bozulmasın yeter. VGN V87'nin switchlerini nereden öğrenebilirim? Bir de sizce yunzii X85 mi yoksa VGN V87 mi tercih edeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı