Dayîkê Sefer oğlu Mem ve gelini ile yaşıyormuş Mem Diyarbekir'e erzak almak için gitmiş o dönem araba olmadığı için 2-3 gün yol süresi varmış. Mem pazardan aldığı At ile gittiği günün akşamı eve dönmüş ve kimseyi uyandırmadan yatağına karısının yanına yatmış annesi uyku sersemliği ile gelininin yatağında yabancı olduğunu sanıp oğlu Mem'i bıçaklamış, kanlar içinde kendisine bakan oğlunu görünce bu ağıtı yakmış.
Annesi uyku sersemliği ile gelininin yatağında yabancı olduğunu sanıp oğlu Mem'i bıçaklamış, kanlar içinde kendisine bakan oğlunu görünce bu ağıtı yakmış.
Kürtlerde de bulunan bu tarz Töreler (kurallar) için Namusa dayandırılan Şiddet deniliyor. Eski zamanlarda yaygın olan bu durum günümüzde biraz olsa da azalmış görünüyor.
Hiçbir şekilde azaldığını düşünmüyorum. Aksine bir durum olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa doğudakiler ekonomik sebeplerden eğitimsizler. Bir de genetik faktör var tabii.
Hiçbir şekilde azaldığını düşünmüyorum. Aksine bir durum olduğunu düşünüyorum. Ne de olsa doğudakiler ekonomik sebeplerden eğitimsizler. Bir de genetik faktör var tabii.
Dostum Doğu demek Kürt demek zaten, ayrıca sizi hiç anlamıyorum Kürt şivesi ile Türkçe konuşan Kürtlere bile doğulu diyorsunuz. Bunu yapınca elinize ne geçiyor?