HP 15-AB218NT Wİ-Fi adaptörü yükseltme

Engin3444

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar benim laptopun Wi-Fi'ı 5 GHz desteklemiyor, bundan dolayı 5 GHz destekleyen yeni bir kart almam gerekiyor. 100 Mbps fiber internet kullanıyorum ama 5 GHz desteği laptopta olmadığı için 8 Mbps internet kullanıyormuşum gibi çok yavaş.

Laptopumun modeli: HP 15-AB218nt, üzerindeki Wi-Fi kartı ise: Broadcam BCM43142 802.11 bgn Wi-Fi M.2 adapter.

Bu laptopa uyumlu, 5 GHz destekleyen, uçuk fiyatlı olmayan hangi Wi-Fi kartını ve nereden alabileceğimi (malum Türkiye'de Wi-Fi kartı bulmak zor) söyleyebilirseniz sevinirim. Aşağıya laptopun Wi-Fi kart girişini ve Wi-Fi kartının resmini de ekliyorum. Bir diğer sıkıntı da benim laptopta Wi-Fi kartına bağlamak için bir tane anten var ama kartlarda iki tane anten bağlantı noktası mevcut, bu anten sayısını nasıl artırabilirim?

IMG_2455.jpg
IMG_2456.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici olarak bunu almanızı tavsiye ederim.

Benim cihazın kartı 2.4 desteklemesine rağmen bu aygıtla 5 GHz banda bağlanabiliyor mu? Benim laptopun dahili Wi-Fi donanımını iptal mi ediyoruz nasıl oluyor tam olarak.

Anakartla uyumlu çalışır mı bilemeyiz. Wi-Fi kartınız M.2 üzerinden sistemle iletişim kuruyor. Belki AX200 ile uyumlu çalışabilir. Antenler için Aliexpress'te 'laptop Wi-Fi antenna' yazarsanız çıkacaktır. Genelde monitörün arkasına konumlandırılır. Paneli söküp arkadaki antenleri değiştirebilirsiniz.

Anakartla uyumlu çalışır mı bilemeyiz. Wi-Fi kartınız M.2 üzerinden sistemle iletişim kuruyor. Belki AX200 ile uyumlu çalışabilir. Antenler için Aliexpress'te 'laptop Wi-Fi antenna' yazarsanız çıkacaktır. Genelde monitörün arkasına konumlandırılır. Paneli söküp arkadaki antenleri değiştirebilirsiniz.
hocam intelin 9260ngw diye bi modeli varmış o uyar mı acaba

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı