HP 15-AF110NT Uyku Modu Problemi

227845

Hectopat
Daha fazla  
Bundan 2 yıl önce aygıt yöneticisinde resimdeki aygıtı (sistem hoparlörü isimli aygıtı) gördükten sonra buzzer mı var ve bip sesi mi çıkarıyor diye beni endişelendirip başka bir forumda Bir Laptop'un Bip Sesi Çıkarabileceği Nasıl Anlaşılır? isimli konuyu açtıran dizüstü bilgisayarımı (anakartında buzzer bulunduğu ve bip sesi çıkardığı daha sonra anlaşıldı.) 1 yıl önce uyku moduna aldım.

PicsArt_05-30-09.48.14.jpg

Birkaç dakika sonra videodaki gibi güç ışığının sönmeyip fanın daha da hızlandığını ve uyku moduna girmediğini fark ettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onlardan sonra güç düğmesine uzunca basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Lubuntu'da (bir çeşit işletim sistemi) ile uyku moduna almaya çalıştım, BIOS güncellemesi yaptım, kardeşim SSD taktı ama hiçbiri işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Anlatımın üzerinden pek birşey anlaşılmıyor.Donanım aygıtlarında birşeyi disable ettiysen enable edersin eski haline döner. Windows'da yaptığın ayar Lubuntu'yu etkilemiyor olmalı. Sisteme HDD caddy taktıysan uyku sorunu ondan kaynaklı olabilir.
SSD takmadan önce de Lubuntu'yu denemeden önce de bu sorun vardı. İşin enteresan tarafı onun dışında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Daha önce bu laptopun aygıt yöneticisinde sistem hoparlörü isimli donanımı fark edip buzzer mı var diye konu açmıştım.

DVD player takılı ise makinanda HDD caddy yoktur. HDD caddy DVD yuvasına takılıyor çünkü. Şayet DVD player yuvasında Caddy varsa onu çıkarıp dene. Windows 10 kurup da deneyebilirsin.
DVD oynatıcı takılı ve Caddy yok. Ama bu problem neyden kaynaklanıyor olabilir? Çünkü Lubuntu'da da (başka bir işletim sistemlerinde de) bu sorun var. Ayrıca BIOS'u güncelleyince de SSD takınca da sorun devam ediyor.

Şu ana kadar güncel Windows 10 kurup denemişsindir herhalde. Evet ise ve durum o zaman da geçerli donanımsal bir problem olması olası. Cevap hayır ise W10 ile dene. Deneme yanılma şeklinde: Bataryasızken fişe takılı ya da fişe takılı değilken bataryayla durumu kontrol edebilirsin. DVD playerı çıkarıp da bir şansını dene.

Şu ana kadar güncel Windows 10 kurup denemişsindir herhalde. Evet ise ve durum o zaman da geçerli donanımsal bir problem olması olası. Cevap hayır ise W10 ile dene. Deneme yanılma şeklinde: Bataryasızken fişe takılı ya da fişe takılı değilken bataryayla durumu kontrol edebilirsin. DVD playerı çıkarıp da bir şansını dene.
Bataryasız denediğimde de durum aynıydı. Aygıt yöneticisinden DVD Rom sürücüsünü devre dışı bıraktım ama sorun hâlâ devam ediyor. İşin en garibi birkaç ay önce bu nedenden ötürü BIOS güncellemesi yaptım ama sorun çözülemedi. Bu arada bu sorunu 1 yıldır yaşıyorum ama sorun etmiyorum.
İşin daha da garibi Pardus ile denediğimde de sorun devam ediyor.
Bu sorundan başka bir de üstüne üstlük 4 ay önce batarya şarj kesip şarj almaya, daha sonra da şarjı bitmeden (daha doğrusu çok düşük voltajdan dolayı) kendini kapatmaya başladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı