HP 15-BS102NT Yavaş ve Donuyor

A00110001

Centipat
Merhaba. HP marka laptop kullanıyorum. 2,5 sene önce satın aldım. Daha önce hiç teknik servis veya format yüzü görmedi. Ama artık yılların verdiği yorgunluk mudur bilmem bilgisayarım çok ağırlaştı. Takılmalar, bir süre donmalar vb. sorunlar yaşamaktayım. Bilgisayar açıldıktan sonra kendine gelmesi 1 dk. Google Chrome'a basıyorum uygulamanın açılması 1 dk, uygulama açıldıktan sonra ise 1 dk donması ve kendine gelmesi. Her uygulamada böyle. Farklı tarayıcılar da kullandım ama yine aynı sorunu yaşıyorum.
Tüm güncellemeleri yaptım Microsoft Update'den. Bunun dışında Norton 360 antivirüs programı ile taradım ama bir virüs ya da benzeri bir şey bulamadım. Kendi HP Support assistant uygulamasından da performans testleri denebilecek şeyleri de yaptım ama o uygulama da bir problem bulmadı. Sizce sorun ne olabilir?

D diskinde Recovery var. Tıkladığımda burada değişiklik yapmayın, HP görüntü kurtarma ve Windows reset ile ilgili dosyalar var benzeri yazılar yazıyor. Burayı nasıl kullanabilirim?

Görev yöneticisine tıkladığımda kendine gelmesi 30 saniye. "System" çok fazla harddisk kullanıyor ancak görev yöneticisinde bekledikten sonra harddisk kullanımı %1'lere kadar düşmekte. Ama görev yöneticisinde bazenleri RAM'e ya da CPU'ya özellikle "System" tarafından yükleniliyor. Sonra düşmeye başlıyor. Normal midir?

Recovery ile ya da başka herhangi bir yolla bu ağırlığı nasıl çözebilirim?

Bilgisayarım:
HP notebook - 15-BS102NT.
Özellikleri:
Intel Core i5 8250U.
Radeon 520.
4 GB RAM.
1 TB harddisk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı