HP 15-DA0035NT Alınır mı?

ForeverSport

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar bu tarz fiyatlarda optik sürücüsü olan, en azından giriş seviye oyun oynayabileceğim (Lineage 2 interlude client). Sizce bu lap top alınır mı?

Lap top da mutlaka optik sürücü ve card reader olmalı. %65 iş ve %35 oyun olacak. Marka olarak Acer, exper ve Casper istemiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Optik surucusu olan laptoplar hakkinda tecrubem yok ama mx130 giris seviyesi oyunlari acar. Sadece almadan once urunun incelemesini bulmaya calisin. HP'nin bazi modelleri fazla isiniyor.

Bu arada ozel degil ise hangi iste calisiyorsunuz? Optik surucu kullanan firma sayisi hayli az sadece bazi devlet dairelerinde goruyorum.

Optik surucusu olan laptoplar hakkinda tecrubem yok ama mx130 giris seviyesi oyunlari acar. Sadece almadan once urunun incelemesini bulmaya calisin. HP'nin bazi modelleri fazla isiniyor.

Bu arada ozel degil ise hangi iste calisiyorsunuz? Optik surucu kullanan firma sayisi hayli az sadece bazi devlet dairelerinde goruyorum.

Sağlık sektörü.

HP'nin bu ürününü tercih etmemin nedeni içinde birden çok bileşeni barındırması ve donanım özelliklerinin iyi olması. Ram, ssd, hdd ve en azından ekran kartının giriş seviyede olması bile fiyat açısından iyi değil mi?

Fiyati donanimina gore fazla. Ayrica 16GB RAM secmissiniz ama GTX1650 ve H serisi islemci ile AAA oyun acmadikca 6-7GB'nin uzerine cikmiyorum. Yani o donanim ile Render yapilmaz, AAA oyun oynanmaz U serisi bir laptop bu yuzden RAM miktari gereksiz geldi. Onun disinda isinizi gorecek bir bilgisayar.

Ayrica Optik surucu ve kart okuyucu kosulundan dolayi rakip bulmak zor.

8GB modelini oneririm. Dedigim gibi o RAM'i o donanim eger bilmedigim bir saglik uygulamasi yok ise kullanamaz. Ayrica arada 1000TL fark var. 8GB RAM'e verilmemeli.
Ayrica Lenovo IdeaPad 330 AMD Ryzen 5 2500U 8GB 256GB SSD Radeon Fiyatı
AMD'ye karsi bir dusmanliginiz yok ise buna da bakabilirsiniz. i5 ile ryzen arasinda %8~ performans farki var ama ekran karti mx130'dan daha iyidir.

Son düzenleme:
Fiyati donanimina gore fazla. Ayrica 16GB RAM secmissiniz ama GTX1650 ve H serisi islemci ile AAA oyun acmadikca 6-7GB'nin uzerine cikmiyorum. Yani o donanim ile Render yapilmaz, AAA oyun oynanmaz U serisi bir laptop bu yuzden RAM miktari gereksiz geldi. Onun disinda isinizi gorecek bir bilgisayar.

Ayrica Optik surucu ve kart okuyucu kosulundan dolayi rakip bulmak zor.

8GB modelini oneririm. Dedigim gibi o RAM'i o donanim eger bilmedigim bir saglik uygulamasi yok ise kullanamaz. Ayrica arada 1000TL fark var. 8GB RAM'e verilmemeli.
Ayrica Lenovo IdeaPad 330 AMD Ryzen 5 2500U 8GB 256GB SSD Radeon Fiyatı
AMD'ye karsi bir dusmanliginiz yok ise buna da bakabilirsiniz. i5 ile ryzen arasinda %8~ performans farki var ama ekran karti mx130'dan daha iyidir.
Önerdiğiniz modelde ssd yok... Gerçekten bu denli lap top bulmak karışık. :) ilginize teşekkür ederim.

Upgrade imkani oldugunu sanmiyorum en azindan internetteki videolarda optik surucuden dolayi tum bilesenler lehimli gozukuyor. Yani 4GB RAM lehimli oteki 4GB slot olarak gordum. Performans olarak RAM eklenmeden HP ile ayni ya da HP'den fazla FPS verir cunku ekran karti daha iyi. Belki CS'de 5FPS dusuk alabilir cunku CS dual RAM'e cok yuklenen bir oyun.

Bu arada 1TB+SSD+16RAM(neden hala anlamadim) ozelliklerinde bir laptop bulamadigim icin su an sizin onerdiginiz HP en dolu olan cihaz ama dedigim gibi o donanima gore normalden pahali.
911ac5c0-8ceb-4145-93ed-7b33e3a9a671.jpg

Yukaridaki gibi bir sey alip yanina mx150'ye sahip bir laptop eklenebilir ve ayni fiyata gelir.

Çok teşekkürler hocam. Kafamda bazı şeylerin oturmasına vesile olduğunuz için. Araştırmaya devam ediyorum.

Açıkçası benim diğer bakış açım, ram, depolama şimdiden iyi olsun ki uzun süre beni götürsün.

Ya da şöyle sorayım,

Maksimum 4.500 TL ye kadar ileri dönük, önereceğiniz marka ve model başka lap top var mı? Ya da çevrenizde kullanıp memnun kalan arkadaşınız?

Bunu kullanan arkadasim var. Gayet memnun. Ayrica fiyat performans olarak FPS acisindan alabileceginiz en iyi bilgisayar bu ya da Acer Asp İ5 8300h 8gb 500gb+128gb Ssd Gtx1050ti Lx Nh.gxcey.003 - n11.com budur. Iclerindeki ekran kartlari mx150'yi duz hesap ikiye katliyor. Ama CD okuyuclari yok. Ikisinde de kart okuyucu var. Yani harici bir okuyucu alirsaniz. Size 4600'e mal olur.
Avantajlari performans max. Dezavantajlari piller 2-3 saat civari gidiyor. Ayrica 2 kilodan biraz agirlar. Iclerindeki ekran kartlari BF1 gibi oyunlari da acabiliyorlar yani istediginiz ozelliklerden biraz fazla guclu.

Bunlar haricinde daha normal cihazlara da bakabilirsiniz. Bunlarda batarya biraz daha fazla giderken alacaginiz performans mobil ekran karti kullanimindan dolayi azaliyor. Ama giris seviye oyunlar icin burada yazacagim modeller de yeter. Ayrica tasarimlari da biraz daha normal.

Lenovo 330 15-IKB modelinde hem kart okuyucu hem de optik okuyucu var. Ayrica MX150'ye sahip. Tek sorunu ekraninin 720P olmasi.
Bu laptop 17" ve ekrani 1600x900. Ayrica kart ve optik okuyucusu da var.

Eger MX130 bana yeter diyorsaniz daha ucuza 1080p ekranli modeller bulabilirsiniz buradaki urunleri ornek olsun diye attim. Diger sitelerde daha ucuza bulunabilir.

Ayrica genelde eskiyen sistemlerde RAM ve depolama haricinde ilk eskiyen sey ekran karti olur. 4 yil onceki iyi bir masaustu ekran karti su an kullandigim laptopta. Her yil %10-20 gelisiyorlar. Depolama herhangi bir zamanda yukseltilebilir, RAM'de oyle ama ekran karti ve islemci gibi bilesenleri karta gomulu oldugu icin yukseltemezsiniz. Ayrica her yil duzenli olarak RAM fiyatlari ve SSD fiyatlari azaliyor. Eskiden 80 dolara satilan 128GB SSD'ler su an 30 dolar civari. Yani o bilgisayar RAM ihtiyaci hissettigi zaman RAM fiyatlari da daha fazla inmis olur.(Dolar 100TL olmaz ise)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı