HP 15-DB1066NT açılırken beyaz ekran verip kapanıyor

iwasinalpha

Centipat
Katılım
14 Mayıs 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
Western Digital 256gb SSD
Ekran kartı
AMD Radeon Vega 8
İşlemci
AMD Ryzen 5
Merhaba, birkaç saat oyun oynadıktan sonra arızasız bir şekilde laptopı kapattım. Aradan yaklaşık 45 saat geçti ve tekrar açtım, güç tuşuna bastıktan sonra Full beyaz bir ekranla karşılaştım ve daha hiçbir şey yüklenmeden 2-4 saniye gibi bir süre zarfında kendini kapattı. BIOS vs. hiçbir şey açılmıyor. Ayrıca açılıp kapanma sürecinde Caps Lock yanıp sönüyor sürekli, arızalı araba gibi. Batarya çıkartıp fişte denedim yine aynı sonuç, PC içini temizlemiştim olaydan birkaç hafta önce, genel olarak fanın çevresini temizledim. Laptop HP 15-DB1066NT, bu arada ekran kartım paylaşımlı, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Statik elektrikle ilgili bir sorun yok, ekran kartında ne gibi bir arıza olabilir?

Bazı forumlarda bu uyarının ekran kartı yüzünden olduğunu belirten kişiler vardi ne gibi bir sorun olabilecegini inanin bilmiyorum sanırsam bakım sırasında statik yükten kaynaklı bazıları ise RAM'lerin yerlerini degistirerek sorunu cozmusler denemenizde fayda var.
 
Bazı forumlarda bu uyarının ekran kartı yüzünden olduğunu belirten kişiler vardi ne gibi bir sorun olabilecegini inanin bilmiyorum sanırsam bakım sırasında statik yükten kaynaklı bazıları ise RAM'lerin yerlerini degistirerek sorunu cozmusler denemenizde fayda var.
Diğer ram slotu daha farklı olduğundan takamadım oraya bir türlü, RAM'e zarar da vermek istemedim. Statik yük olmadığından eminim, araştırdığım videolarda ya laptop açılırken kapanıyor ve ekran hepsinde siyah, ya da beyaz ekranda laptop kapanmıyor. Çözüm için 2-3 gündür uğraşıyorum, rami temizledim, SSD, fan, ekran kartı, batarya, RAM çıkartıp tekrar taktım ancak bir şey değişmedi. RAM'i çıkartıp açtım yine aynı şekilde kapandı. Çok teknik bilgim yok ve epey bir süre bilen birine götürme fırsatım yok. Laptop'a da ihtiyacım var. 2 gün laptopı kullanmadım ve şimdi bozuldu.
 

Dosya Ekleri

  • 20230527_013856.jpg
    20230527_013856.jpg
    122 KB · Görüntüleme: 7
  • 20230527_013811.jpg
    20230527_013811.jpg
    196,5 KB · Görüntüleme: 6
Diğer slota RAM ters takılmalıdır. RAM'in çentik yerlerine dikkat ederek yönünü belirleyebilirsiniz (yine de girmiyor ise zorlamayın)

Bu uyarı maalesef donanımlardan birisinin arızalı olduğunu belirtiyor HP sitesinde bakabilirsiniz videodan.


Ayrıca sitede alt kısımda ışık kodlarının anlamları yazıyor Caps Lock ışığı yanma şekli bir anlam belirtiyor 2 kısa 3 uzun şeklinde gibi kendi cihazınıza bakarak bir yere not alın ve araştırın.

Kendim araştırdığım kadarıyla donanım arızası olduğu görülüyor ancak ışık kodunun anlamı RAM sorunu olduğunu belirtiyor ise RAM'i anlattigim gibi diger slota takıp deneme yapabilirsiniz ancak baska donanımsal hata var ise maalesef servise gondermekten baska yapacak bir şey kalmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı