Çözüldü HP 15AF102NT HDD'nin okuma ve yazma hızı 0 bayt/sn

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SoapMactavish

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Konuyu açmadan önce uzun uzun araştırma yaptım ama benim problemimi yaşayan bir kullanıcıya rastlamadım ve gerçekten kafayı yemek üzereyim, saatlerdir uğraşıyorum. HP 15AF102NT notebookum var. HDD sebebiyle ağır çalışan bir Windows 10 kullanıcısıydım ve bugün itibarıyla SSD'ye geçiş yaptım. Senelerdir bilgisayar kullanıcısı olduğum için bütün işlemleri kendim yaptım. HDD'yi söktüm yerine SSD'yi taktım. HDD'yi DVD-RW kısmına aparat yardımıyla taktım ve Windows kurulumunu gerçekleştirdim. Yalnız söyle bir problem yaşıyorum bir türlü çözemedim. SSD gayet iyi çalışıyor, Windows son derece hızlı ama ben HDD üzerinde hiçbir değişiklik yapamıyorum. Okuma yazma hızı sürekli 0 bayt/sn. HDD'yi görebiliyorum ama içerisine bir şey atamıyorum. Birşey kopyalamak istediğimde önce 250-300 bayt/sn ile başlıyor, kopyalamaya sonrasında 2-3 MB/sn'ye çıkıyor, sonra bir düşüyor 0 bayt/sn'ye, orada kalıyor. Hata vermiyor, başka bir şey de yapmıyor. Biçimlendirme yaptım, CMD üzerinden diski onar dedim, bir sürü yol denedim ama bu problemden bir türlü kurtulmayı başaramadım. Bu arada HDD sağlam. Aynı HDD'yi masaüstü bilgisayarıma takıp deneme yaptığımda saniyede 30-35 MB arası bir hız görüyorum ama laptopumda sıfır. En son HDD Candy aparatımın problemli olduğunu düşünmeye başladım. Nedir benim bu problemimin çözümü? Görsel ekliyorum.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sorunumu zor bela çözdüm, yaşayan arkadaş olursa diye konuya yazmaya gelmiştim ki, sizde benim yaptığım işlemi önermişsiniz. HDD ile SDD'yi istemeyerekte olsa yer değiştirdim ve problem çözüldü. SSD'yi hdd caddy kısmına takmayı çok istemesemde ikisini birlikte kullanmamın tek yolu bu görünüyor.
Hocam sorunumu zor bela çözdüm, yaşayan arkadaş olursa diye konuya yazmaya gelmiştim ki, sizde benim yaptığım işlemi önermişsiniz. HDD ile SDD'yi istemeyerekte olsa yer değiştirdim ve problem çözüldü. SSD'yi hdd caddy kısmına takmayı çok istemesemde ikisini birlikte kullanmamın tek yolu bu görünüyor.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı