SeDarkness
Hectopat
Daha fazla
Laptop'um HP 250 G1. Üzerinde 4GB RAM bulunuyor. Bugün ağ kartını değiştirmek için arkasını açtım RAM bölmesine baktığımda 2 slot olduğunu gördüm (ben tek slot sanıyordum) birine 4GB RAM takılıydı diğeri boştu. Evde de 2 tane Samsung'un 2GB RAM'i vardı ilkini denediğimde bilgisayar açılmadı sonra diğerini denediğimde açıldı. Sonra MHz uyumluluğu gibi birkaç etken olduğunu öğrendim. RAM'lar uyumlu olmalıymış. Her neyse 2GB olanın üzerinde pek bilgi yoktu o yüzden ayrı-ayrı takıp Intel(R) Extreme Tuning Utility ile kontrol ettim.
Her ikisinin de Default MHz'ı 1600 her ikisi de CL11 ve DDR3. Sadece markaları farklı 4GB olan Adata 2GB olan Samsung. Şimdi bilgisayarda normal çalışıyor yani bir sorun yaşamam değil mi? Bir de CPU-Z ile baktığımda Memory bölümünde toplam RAM 6 GB gözüküyor. DRAM frekansı ise 798MHz olarak gözüküyor. Tek taktığımda da, birlikte olunca da ama Intel(R) Extreme Tuning Utility'da Default 1600MHz yazıyor, bunlar farklı şeyler mi yoksa ben mi düşük frekans da kullanıyorum? Öyleyse nasıl düzeltebilirim?
Her ikisinin de Default MHz'ı 1600 her ikisi de CL11 ve DDR3. Sadece markaları farklı 4GB olan Adata 2GB olan Samsung. Şimdi bilgisayarda normal çalışıyor yani bir sorun yaşamam değil mi? Bir de CPU-Z ile baktığımda Memory bölümünde toplam RAM 6 GB gözüküyor. DRAM frekansı ise 798MHz olarak gözüküyor. Tek taktığımda da, birlikte olunca da ama Intel(R) Extreme Tuning Utility'da Default 1600MHz yazıyor, bunlar farklı şeyler mi yoksa ben mi düşük frekans da kullanıyorum? Öyleyse nasıl düzeltebilirim?
Son düzenleyen: Moderatör: