HP 250 G3 K7J62ES ısınıyor

Merhabalar. Elimde HP 250 G3 K7J62ES laptop var. Laptop'ım oyunlarda çok ısınıyor. 96 derecelere kadar çıkabiliyor işlemci sıcaklığı. Bu ısınma sorunu performansı düşürmüyor ama fanın sesini çok arttırıyor gece oynarken vesaire rahatsız oluyorum. Sistem parçalarımın hepsini aşağıya koydum ve aşağıda dediklerimi yapsam, termal macun değiştirsem ve içini temizlesem ısınma sorunu gider mi? Yardımcı olur musunuz?
  • Intel Core i5 4210U 2 çekirdek 4 iş parçacığı işlemci. (İlerde Intel Core i7 4510U anakart takılacak)
  • NVIDIA GeForce 820M 2 GB 64 Bit ekran kartı. (İlerde anakart değişince ekran kartı aynı kalacak)
  • SK Hynix 4 GB 1600 MHz DDR3L bellek. (İlerde Kingston HyperX ımpact Black 16 GB (2x8GB) 1600 MHz DDR3L bellekler takılacak)
  • SanDisk SSD Plus 120 GB dahili depolama. (İlerde Samsung 860 Evo 500 GB SSD depolama takılacak)
  • Seagate 160 GB harici depolama. (İlerde yeni SSD alınca kullanmıyacağım)

İşlemci Sıcaklığı.PNG

Ekran Kartı Sıcaklığı.PNG

CPU boşta kalma ayarını devre dışı mi kullanıyorsunuz? Bu ayar devre dışı olursa CPU her zaman en yüksek frekansta sabit bir şekilde çalışır bu da çok hızlı ısıtır.
Bu ayarı kapattıktan sonra Laptop soğutucusu almanız iyi olur.
Ayrıca fanın sesini laptopda oyun oynarken düşüremezsiniz.

Nasıl kapatacağım?

Açık olup olmadığını bilmiyoruz.(Yüksek ihtimalle kapalıdır)
İşlemcinizin sonunda bulunan U harfi işlemcinizin Ultra güç tassaruflu bir işlemci olduğu anlamına geliyor. Oyun oynamak için ideal değil. Daha çok ofis bilgisayarı.
İşin özü o ayarı kapatsanız dahi o fan DÖNECEK! ::)))))
Laptop'a UPGRADE yapanı ilk defa görüyorum... Eğer elinizde para olursa bu laptopa harcamayın daha oyun odaklı bir sistem alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı