Çözüldü HP 255 G1 RAM yükseltilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bugraexe11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba evet dediğim gibi G1 çok eski bir laptop. Kuzenime ufak çaplı Minecraft oynasın diye RAM yükseltmeyi düşünüyorum, bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Mesela yükseltilir mi veya takarken bir sıkıntı çıkar mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SO-DIMM slotu var. Yükseltme yapılabilir. Sıkıntıda kastınız nedir? Doğru RAM'i aldığınız sürece problem olmaz. 16 GB desteği görünüyor maksimum olarak.

Çözüm
SO-DIMM slotu var. Yükseltme yapılabilir. Sıkıntıda kastınız nedir? Doğru RAM'i aldığınız sürece problem olmaz. 16 GB desteği görünüyor maksimum olarak.

Sıkıntıdan kastım şimdi hocam bilmediğimden soruyorum kusuruma bakma. Trendyol'dan bir satıcıya sordum maksimum tek slota 4 GB takiliyormus DDR3 o yüzden sordum yani anlayan sizsiniz. Teşekkürler

Sıkıntıdan kastım şimdi hocam bilmediğimden soruyorum kusuruma bakma. Trendyol'dan bir satıcıya sordum maksimum tek slota 4 GB takiliyormus DDR3 o yüzden sordum yani anlayan sizsiniz. Teşekkürler.

Satıcıların bir şey bildiği yok. DDR3 ile tek slota 8 GB takılabiliyor. Bu bilgisayar için 16 GB fazla ve gereksiz olur fakat takılamaz değil elbette. Siz 2x4GB yapsanız yeter.

Satıcıların bir şey bildiği yok. DDR3 ile tek slota 8 GB takılabiliyor. Bu bilgisayar için 16 GB fazla ve gereksiz olur fakat takılamaz değil elbette. Siz 2x4GB yapsanız yeter.

Tamamdir teşekkür ederim bu arada RAM bu.

Bu linkteki uygun mudur hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_20250212_190146.jpg
    IMG_20250212_190146.jpg
    217,1 KB · Görüntüleme: 24
Tamamdir teşekkür ederim bu arada RAM bu.

Bu linkteki uygun mudur hocam?

CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinden ekran görüntüsü atar mısınız?

CPU-Z indirip Memory ve SPD bölümlerinden ekran görüntüsü atar mısınız?

Buyurun burada.

@Astiva hocam cevap bekliyorum sizden.

Dosya Ekleri

• IMG_20250212_192322.jpg
    IMG_20250212_192322.jpg
    211,6 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250212_192313.jpg
    IMG_20250212_192313.jpg
    234,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Attığınız RAM uyumlu olmayabilir Samsung DRAM olduğundan. Bu daha iyi olur. Hem DDR3L hem de Kingston yine:

Teşekkür ederim bu arada PC'den atamadım kasıyor çünkü ugrastiyor o yüzden telden attım sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı