Çözüldü HP 3168NGW laptopun SSD yuvası kafa karıştırıcı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

738481

Picopat
Herkese merhaba, değerli Technopat topluluğu konu başlığında belirttiğim model bir cihaza sahibim SSD ve RAM yükseltmesi yapacağım ancak SSD yuvasi kafamı biraz karıştırdı bu sebeple fotoğrafta paylaşacağım bazı videolarda gördüğüm SSD yuvalarından sanki biraz küçük gibi şimdi yanlış SSD de alıp mağdur olmak istemem. Ölcüleri ve yuva görüntüsü fotoğraflarda buna hangi tip SSD olur? Her tür NV2 SSD'leri bu ölçülerde mi oluyor? Yani 9 cm uzunluk ile 2 cm genişlik. Bilgisi olan arkadaşlara simdiden teşekkürler paylaşımları için.

20231220_233917.jpg

20231220_234125.jpg

20231220_234146.jpg

Çözüm
Merhaba,

Görseldeki yuva NVMe M.2 yuvası değildir. M.2 SATA yuvasıdır ve SATA hızlarını destekler.
Standart M.2 SSD'lerin çoğu 22x80mm ölçülerinde üretiliyor, buradaki 80mm ibaresi ürünün 8cm uzunluğunda olduğunu anlatıyor ki görseldeki yuva da 8cm.

Burada aynı yuva hakkında bilgi verilmiş ve SATA M.2 SSD'ler ile uygun olduğu belirtilmiş:

Paylaştığınız görseldeki yuva ile aynı olan M.2 SATA SSD montajı ile ilgili bir video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yuvanın hangi SATA versiyonunu desteklediğini tam bilemiyorum, ancak SATA2 3 3Gb/s ise takacağınız M.2 SATA SSD'den en fazla 300 MB/s hız alırsınız, SATA3 6 Gb/s ise 600 MB/s hızları alabilirsiniz.

Epey sitesi içerisinde 2280 M.2 SATA SSD listesi:

Sitenin sol tarafındaki filtrelerde görseldeki yuvaya uygun SSD özellikleri bu şekilde olmalıdır:
Boyut: M.2 2280
Veri yolu: SATA
İletim protokolü: AHCI

Fakat mevcut piyasada M.2 SATA SSD'ler az tercih edildiği için, pek model bulunamıyor. Bütçenize uygun modeli araştırabilirsiniz, satın almadan önce alacağınız model hakkında satın alınabilirlik açısından sosyalde konu açmanızda fayda olacaktır.

Ancak yine de doğrulamak açısından cihazınızın tam modeli nedir? Etiket arkadasın HP ile başlayan yazı.
HP 15 olabilir ya da HP 250 tam olarak ne yazıyor?
Rica ederim, yüksek ihtimalle uyum olacaktır, ancak bu markayı önerdiğimi pek söyleyemem.

Zaten satıcıya resimleri gönderdim o "uyumlu görünmüyor slotunuzla" dedi bunu almayacağım bu sebeple peki hangi markaları önerebilirsiniz 300 ila 600 TL bütçe arasında ssd icin? Diğerleri çok pahalı RAM de alacağım çünkü Total en az 1100 TL'ye halletmeye çalışıyorum iki parçayı da.

Zaten satıcıya resimleri gönderdim o "uyumlu görünmüyor slotunuzla" dedi bunu almayacağım bu sebeple peki hangi markaları önerebilirsiniz 300 ila 600 TL bütçe arasında ssd icin? Diğerleri çok pahalı RAM de alacağım çünkü Total en az 1100 TL'ye halletmeye çalışıyorum iki parçayı da.
Hocam Dizüstü bilgisayarınızdaki M.2 SSD yuvasının NVMe desteği kesin değil zaten, net bir kaynak bulamadığım için net konuşamıyorum, ancak şu ana kadarki kaynaklar M.2 SATA olduğu gösteriyor, M.2 SATA modelleri de gereksiz pahalı. Bana sorarsanız SATA SSD alıp kullanın, çok ta kafa yormaya gerek yok.

240GB:

480GB:

Şu anda önerebileceğim en uygun SATA SSD bu var. Evet, çok mükemmel değil ama bu fiyat bandında çok bir seçenek de yok. 480GB olanı alabilirseniz daha iyi olur, çünkü işletim sistemi yaklaşık 30-40 GB yer kaplayacak, 240GB düşük kalabilir, şahsen ben halen 240GB M.2 SSD kullanıyorum, iyi kötü yetiyor. Tercih size kalmış.

Hocam Dizüstü bilgisayarınızdaki M.2 SSD yuvasının NVMe desteği kesin değil zaten, net bir kaynak bulamadığım için net konuşamıyorum, ancak şu ana kadarki kaynaklar M.2 SATA olduğu gösteriyor, M.2 SATA modelleri de gereksiz pahalı. Bana sorarsanız SATA SSD alıp kullanın, çok ta kafa yormaya gerek yok.

240GB:

480GB:

Şu anda önerebileceğim en uygun SATA SSD bu var. Evet, çok mükemmel değil ama bu fiyat bandında çok bir seçenek de yok. 480GB olanı alabilirseniz daha iyi olur, çünkü işletim sistemi yaklaşık 30-40 GB yer kaplayacak, 240GB düşük kalabilir, şahsen ben halen 240GB M.2 SSD kullanıyorum, iyi kötü yetiyor. Tercih size kalmış.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için bende aynısını düşündüm bugün bu sebeple normal bir SATA SSD sipariş verdim Hi-Level Marka ya 256 GB yeterli diye düşünüyorum çünkü ofis işi dışında pek kullanmıyoruz mesela şu anki takılı hard disk 500 GB ama inanın 4 senedir hiçbir işe yaradığı yok 400 GB'si neredeyse boşa duruyor :)

Çok teşekkür ederim desteğiniz için bende aynısını düşündüm bugün bu sebeple normal bir SATA SSD sipariş verdim Hi-Level Marka ya 256 GB yeterli diye düşünüyorum çünkü ofis işi dışında pek kullanmıyoruz mesela şu anki takılı hard disk 500 GB ama inanın 4 senedir hiçbir işe yaradığı yok 400 GB'si neredeyse boşa duruyor :)
Rica ederim, önerdiğim markadan alsaymışsınız iyi olurdu. Tabii tercih sizin yine de, sorunsuz kullanmanızı dilerim.👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı