Arkadaşlar biliyorum yılların sistemleri fakat eski sistemleri seviyorum. Benim bu zamana kadar öğrendiğim tecrübelerim hep eski bilgisayar/telefon sayesinde. (Bunları boş ver, geç o işleri demeyin diye yazıyorum) neyse konuya geçeyim.
Sistemi aynen yazmaya gerek duymuyorum sadece kasa bilgisini vereyim. Anakart kasa içerisinde ters konumlandırılmış. Resimde de görüldüğü gibi. Ayrıntılı bilgi için ise linkten ulaşabilirsiniz.
Şu ürününüze yönelik El Kitapları veya Kullanıcı Kılavuzları HP 500B Küçük Kasa Bilgisayar
support.hp.com
.
Şimdi şunu merak ediyorum; ben bu kasayı seviyorum, bende bir geçmişi var bu kasanın. Bu kasayı değiştirmeden içindeki anakartı değiştirebilir miyim? Yoksa anakart özel yapım mı? Anakartı da vereyim (şu an takılı olan) Foxconn 2A8CH diye dandik bir anakart. Bu anakartın da fotoğrafı aşağıda. Şimdi bir örnek vereyim, atıyorum
MSI G31M2-F DDR2 775 pin anakart MS-7383 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu anakartı almak istedim. Anakartı kasaya takarken ters mi çevirip takmam gerekiyor yoksa sadece özel yapım anakart mı bu kasaya takılır? Resimlerde kasanın arka tarafı da mevcut. Ben dediğim gibi ters çevrilip takılabileceğini düşünüyorum kasanın boyutuna bağlı kalınmak şartıyla. Umarım doğru düşünüyorumdur. Anakart önerisi de yapabilirsiniz 775 pin olacak şekilde

veya buradan satan arkadaş falan olursa da konuşabiliriz elindekini satmasın kimseye
Olmasını istediğim 3 özellik var anakartta:
1. 8 GB RAM desteği olsun, DDR2 DDR3 fark etmez.
2. Core 2 Quad desteği olsun. (OC yapmam ama az da bir OC potansiyeli olsun)
3. ve en önemlisi kasaya uygun olsun