Öncelikle şöyle bir şeyden bahsedeyim, kendime yeni bir bilgisayar topladım ve cayır cayır işimi görüyor... Ancak eski toprak bir laptopum bulunmakta ekranında bir problem veya bir sıkıntısı yok bunun işlemcisini yükselterek en azından kenarda köşede film dizi izlemek istiyorum. Bu işlemci yükseltme işinden de pek anladığım söylenemez CPU-Z programlarından fotoğrafları atıp hangi işlemciyi almam gerektiğini ve linklerini sizlerden bekliyorum.
Edit: Merak edecek kişiler için marka model HP 550 dizüstü PC.
Öncelikle şöyle bir şeyden bahsedeyim, kendime yeni bir bilgisayar topladım ve cayır cayır işimi görüyor... Ancak eski toprak bir laptopum bulunmakta ekranında bir problem veya bir sıkıntısı yok bunun işlemcisini yükselterek en azından kenarda köşede film dizi izlemek istiyorum. Bu işlemci yükseltme işinden de pek anladığım söylenemez CPU-Z programlarından fotoğrafları atıp hangi işlemciyi almam gerektiğini ve linklerini sizlerden bekliyorum.
Kenarda köşede kalacağına kullanılacak duruma gelir bu hali ile kötü değil iken dahda iyi yapabilirim hem SSD takacağım hem de işlemcisini yükselteceğim ayriyetende şu an bu laptopta 3 gb ram bulunmakta bunu yükseltebilir miyim?
Bence ortalama bir işlemci işini görür...Ben i5 7. jenerasyon kullanıyorum, eğer laptopumun hava ızgarası olsaydı rahat rahat CS bile oynayanilirdim. Bir de hart disk kullanıyorsan yerine bir SSD alarak daha da hızlanmasını sağlayabilirsin.
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.
ark.intel.com
Bu işlemciler çipset ile uyumlu, BIOS engeli yoksa direkt çalışırlar. T8300 ve üstü uygun fiyata varsa düşünülebilir.
Bence ortalama bir işlemci işini görür...Ben i5 7. jenerasyon kullanıyorum, eğer laptopumun hava ızgarası olsaydı rahat rahat CS bile oynayanilirdim. Bir de hart disk kullanıyorsan yerine bir SSD alarak daha da hızlanmasını sağlayabilirsin.
Teşekkür ederim BIOS engeli olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bu işlemi aynı model laptopta yapan kişiler var YouTube'den videolar izledim aynı marka aynı model sizin dediğiniz işlemcilerden birini takıyorlardı bende alıp takarsam çalışır mı yoksa BIOS dediğiniz olay sıkıntımı çıkarır?
Aslında soruna sen de cevap vermişsin. Laptop eski olduğundan upgrade yapan çoktur. Yazılı ya da görsel yayınlarda aksi bir durum varsa belirtilir, kimse kolay kolay BIOS modlama işine girmez.
Aslında soruna sen de cevap vermişsin. Laptop eski olduğundan upgrade yapan çoktur. Yazılı ya da görsel yayınlarda aksi bir durum varsa belirtilir, kimse kolay kolay BIOS modlama işine girmez.
Son olarak sorum şu ben bu işlemcileri nerede bulabilirim? Eski tip oldukları için piyasadan çekilmiş ürünler bunlar, bunları bulabileceğim bir site var mı?