HP Compaq 6000 Pro açılmıyor

Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
9
Sistemim bayağı eski.
HP Compaq 6000 Pro sadece RAM ekleme yaptım 2'den 5 GB'a.
İşlemci: Intel Core 2 Duo E7500 (bir ara işlemci gitmişti E7400 bulmuştum, arkadaşlarımdan daha sonra bir şekilde gene E7500 bulup ona geçtim)
RAM: 3xelpida 1 GB RAM / 2 GB Kingston DDR3.
Ekran kartı: Onboard Intel Express chipset Q43-45 / ATI Radeon X1550 / NVIDIA GeForce 3(bunu deneme için kullandım fakat gene de değişen bir şey olmadı)

Oyun oynarken tarihi eser ATI Radeon X1550 ekran kartımı takıp çıkarırım genelde Crysis 1 başlamak istedim onboard ekran kartı yetersiz kalıyordu ve ben de hariciyi taktım.
Ee o zaman neden çıkarıyorsun diyebilirsin fakat harici DX9 desteklediğinden ETS 2 açmıyordu. Bugün onboardı taktığımda görüntü gelmedi. Kartı yanlış taktım sanırım deyip yeniden denedim fakat gene aynı, fanlar dönüyor fakat görüntü gelmiyor, açma tuşuna bastığım an kapanıyor. Tüm sistemi gözden geçirdim RAM'lari tek tek denedim silgi ile sildim onboard denedim aynı sanırım anakartım ölüye çıktı. Arkadaşımın pcsinde denedim ekran kartı ilk açılışta normal kusursuz çalışırken aç kapadan sonra bir daha görüntü vermiyor çıkar tak yapmak zorunda oluyoruz. Elimde yeni bir sistem toplayacak durum yok zaten kasayı otelde kullanılmayanlardan almıştm bir zamanlar aniden onboard ses gitti ve ben pek takmamıştım daha sonra chipsett gg olmuştu, tüm fanlar belli bir süre çalışıp daha sonra en yüksek hıza geçiyordu. Oteldeki bir başka anakart ile değiştirmiştim gene onboarddaki ses çıkışı gitti ve şimdi ekran kartını taktığımda tamamen pcgitti, şu an başka PC'den yazıyorum.

PC'yi RAM'siz çalıştırdığımda hata ışığı yanıp sönüp belli bir süreden sonra fanlar Full'de çalışmaya başlıyor.
Bu arada HDD'nin ilk açılıştaki sesini duyabiliyorum
Sistemi sıtatik elektrik birikmiş olma ihtimaline ve yahut dış kasadan olabilme ihtimaline karşın bir havlu üstüne boşa kurdum ve şu an monitördeki sinyal yok yazısı gitti sadece siyah ekran var.
Konuya sonradan çok ekleme yaptım yanıt beklerken denemelere devam ettim bilginiz olsun diye diyorum sistemdeki tüm gücü boşaltmadan asla bir şey ekleyip çıkarmam.


Not: PC'min sınırlarını bildiğimden yükleyeceğim oyunları uygulamarı ona göre yaparım, a_1r1 yüklemeyi pek sevmem. Elimdeki tek seçenek olduğundan sağlam kullanmak istedim. 0nternetten araştırdım fakat anakart hakkında bulabildiklerim 0ngilizce ve çevirdiğimde tutarl1 bir cümle çıkmıyor. Eğer bildiğiniz bir yöntem varsa söylerseniz sevinirim. İlginiz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı