Çözüldü HP Compaq NX6110 ile internete nasıl bağlanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
Selam. Elime bu tarihi eser geçince "olmaz ama bir deneyelim" niyetiyle çıktığım bu kutsal görevde ayakkabımın içerisine kaçan çakıl bu oldu. İnternete bağlanamıyorum. XP Professional Service Pack 3 versiyonunun sıfır kurulumla yüklemiş bulunmaktayım ama o kadar eski bir sürüm ki, internete bağlamanın bir yolunu bulamadım. Harici kaynaktan sürücülerini kurdum. Fakat eksik bir şeyler var. Ağ ayarlarından bağlı tek "1394 Bağlantısı"na sağ tık özellikler diyorum. Normalde IPv4-6'lar havada uçuşurken, 3 seçenek var:

- Microsoft Ağları İçin İstemci
- Microsoft Ağları İçin Dosya ve Yazıcı Paylaşımı
- İntenret Erişim Kuralları (TCP/IP).

TCP/IP'ye tıkladığımda klasik ayarlar var. "Otomatik olarak IP ata" seçeneğinde şu anda. IP adresini elle mi girmem gerekiyor acaba? Yoksa XP'den desteklerini çektikleri için mi bağlanmıyor internete anlayamadım.

Explorer ile Google'a girmeye çalıştığımda da "Internet Explorer arama sayfasını açamadı" uyarısını veriyor.

Dipnot: Ethernet kablosu ile denenmiştir.

Şimdiden ilginize sağlık

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O linke bağlanmama sorunu tarayıcı kaynaklıdır, internete bağlanmış şu an. Chrome 49 kurun, yine açamadığı sayfalar var ama Internet Explorer'den kat kat iyidir.
Gülmekten aglicam niye bilmiyorum. Aynı sorunu birebir aynısını yasamıstım ve 1.5 ay sonunda pes etmiştim. Cözümü bulursanız benimde çok isime yarayacak.

Ağ ayarlarında ethernet gözükmüyorsa sürücüsü kurulmamıştır. Varsa Wi-Fi sürücüsünü de deneyebilirsiniz. Buradan sürücüleri indirebilirsiniz:

Wifi asistanını bile kurdum hocam. Wifi açılıyor ama ağlar görüntülenemiyor.

Şimdi de (ethernet takılı iken) explorer'da google açılıyor. bir şey aratıyorum misal. Görseller falan çıkıyor sayfalar da öyle ama linke bağlanamıyor

Son düzenleme:
O linke bağlanmama sorunu tarayıcı kaynaklıdır, internete bağlanmış şu an. Chrome 49 kurun, yine açamadığı sayfalar var ama Internet Explorer'den kat kat iyidir.

Çözüm
Chrome 49 tarih/saat hatası verdi doğru olmasına rağmen. Ben de bu fikirden yola çıkarak Directory Listing: /pub/firefox/releases/52.9.0esr/win32/tr/ linki üzerinden firefox 52.9 versiyonunu indirdim. Şuan internete bağlanıyor fakat PC çöp olduğundan ekranda ne kadar fazla görüntü o kadar kasma hesabı kendine gelemiyor. Betik durduruldu hatası alıyorum. Bunun da elinden bu kadarı geliyor maalesef. Anca 720p film izlenir bu saatten sonra. Maksimum vikipedi falan. İlginize sağlık

@Birisiokadar bu şekilde çözdük sayılır hocam. En azından sözlüklere forumlara girebilir diye düşünüyorum. Sırasıyla önce tüm sürücüleri kendi web sitesinden (HP) indirip kurdum. Sonrası ethernet kablosu. IP atanamazsa Masaüstü (Yoksa başlat menüsünden) Ağ Bağlantılarım>Soldan 2. seçenek Ağ Bağlantılarını Görüntüle>yerel Ağ Bağlantısı (Ethernet Bağlantılı net)>Çift Tık>Üstte 2 seçenek olacak. Genel ve Destek. Destek Tık>Onar. Böylelikle IP 0.0.0.0'sa yani atanmamışsa atayacaktır. Bir iki hata mesajı gelebilir sorun yok. Yeniden başlatırsın bilgisayarı. Hadi Rastgele

Konu kilit.

Firefox 52.9.0 önermeme sebebim buydu. O kasmalar bilgisayardan kaynaklı değildir. Firefox 52.9.0, Windows XP üzerinde hiç stabil çalışmıyor. Ama Chrome 49'dan daha fazla internet sitesini açabiliyor.

Firefox 52.9.0 önermeme sebebim buydu. O kasmalar bilgisayardan kaynaklı değildir. Firefox 52.9.0, Windows XP üzerinde hiç stabil çalışmıyor. Ama Chrome 49'dan daha fazla internet sitesini açabiliyor.
Evet mantıklı. Chrome 49 tarih saat sıkıntısı yaratmasaydı iyi olurdu ama bunun haricinde Maxthon 5 yükledim o da fazlasıyla kastırıyordu. Zaten ne zaman açsam işlemci %95 seviyelerine çıkıyor. 504 MB RAM olan PC'den de anca bu kadarı beklenirdi zaten Ama denemediğim başka tarayıcılarda var ama uğraşamıyorum. Yavaş sistemleri gözüm kaldırmıyor. Kendimi kesecem artık :O

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…