HP DeskJet F4235 yazıcı koyu renkleri basamıyor

parttimemutsuz

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
73
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Meslek
öğrenc,
Merhaba, iyi günler. Kuşe kağıda sticker baskısı yapıp kendi plotterim ile kesiyorum. Eski bir yazıcım var. HP DeskJet F4235 modelinde bir yazıcımız var. Epey eski bir yazıcı. Açık tonlarda bir şey bastırırken bir sorun olmuyor, kaliteli ve net şekilde kuşe kağıda basabiliyor. Ama kuşe kağıda koyu renk basmak istediğim zaman yazıcı garip bir biçimde kötü basıyor ve kağıt mürekkebi emmiyor. Açık renklerde mürekkebi gayet iyi emiyor. Normal kağıtlara da koyu renk basabiliyor ama sticker kağıdına asla basamıyor. Ne yaptıysam çözemedim. Sorun kağıtta mıdır? Kağıtta olsa aynı kağıda açık renk basabiliyorum... Farklı kuşe kağıda da koyu renk basamamıştım yine. Bir çözümü var mıdır, bilen var mıdır?

Not: Kartuşları kendim dolduruyorum.
 
Farklı kuşe kağıtlarda da benzer sorun yaşanıyor.
Sticker ya da kuşe kağıtlara baskı genelde tonerli yazıcılar ile yapılıyor. Ev tipi inkjetler bu işlemler için pek uygun değil. Bazı Epson modellerinde kuşe kağıt mürekkebi diye ayrı mürekkep var fakat HP için durum nedir bilmiyorum. Bir sorun isterseniz. Bu firma satıyor. Sizin yazıcıda kullanılabiliyor mu bilgi verirler.

 
Yazdırırken size kağıt seçimi sunmuyor mu? Örneğin benim kendi kullandığım OfficeJet Pro 8620 modelinde çeşit çeşit kağıt seçenekleri mevcut. Bu seçeneklere göre yazıcı mürekkep düzeyini dengeliyor ve buna göre yazdırıyor. Windows'un yazdırma penceresinde çıkması gerek.
 
Yazdırırken size kağıt seçimi sunmuyor mu? Örneğin benim kendi kullandığım officejet Pro 8620 modelinde çeşit çeşit kağıt seçenekleri mevcut. Bu seçeneklere göre yazıcı mürekkep düzeyini dengeliyor ve buna göre yazdırıyor. Windows'un yazdırma penceresinde çıkması gerek.

1627641051090.png


Çok fazla kağıt seçeneği sunmuyor ancak sunduklarını da denedim ve hepsinde aynı sorun yaşandı. Farklı kuşe kağıtlara da basmıyor. Bir tane renk skalası bastırdım, mavi, yeşil ve bazı mor tonlar güzel bastı ama kalan kırmızı, sarı ve ara tonlar, siyah gibi renkler çok kötü bastı.
 
Kullandığınız mürekkepten dolayı olmuş olabilir. Ben baskı işiyle çok uğraşmadığım için pek bilmiyorum fakat bu tarz durumlarda denildiği gibi mürekkebin işlevi önemli. Onları da bir ara deneyip bize sonucu bildirebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı