HP Elitebook 10.9 kurulumu

mariyaci

Hectopat
İyi günler. Ben sorunsuz bir kurulum yaptım ama halla usb olmadan boot edemiyorum. Cloverla yüklü hackintosh u silmeden Niresh acılısı yükleyebilir miyim?

HP elitebook 8560w

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet iki ayrı seçeneği de denedim sonuç alamadım. Forumdaki kurulum videosundaki anlatımı bir bir uyguladım Recep Bey.

Denedim o yoldan da bir sonuç alamadım bazı hp bilgisayarlara Niresh den boot ederek kurulum yapılmış niresh yüklemek için baştan bir kurulumu mu yapmam lazım acaba yada mevcut sitemde sonradan kurulum yapabilir miyim?

Bende de HP Compaq CQ61 var. Niresh 10.9 usb ile kurulum yaptım. Kurulum ekranına -v -x GraphicsEnabler=Yes ile geldim. Kurulum tamamlanıp, Niresh'in otomatik optimizasyonları bitince ilk iş olarak Multibeast'ten Chimera 2.2.1 bootloader yükledim (Clover ya da Chameleon değil, sadece Chimera). Seçenekler geliyor ve hangisini seçersem sorunsuz açılıyor sistem.

Ben kurulumu clover ile yaptım olmadı chameloeon dada denedim olmadı kurulumda veya driverlarda bir sıkıntı yaşamadım 10.9 açıldı sadece usb siz boot yapamıyorum güvenli mod veya sözlü moda ihtiyaç duymadım çünkü kurulumda herhangi bir hata almıyorum belki bios ayarlarım ile ilgili bir sorun nedeni ile bilgisayardan boot alamıyorum niresh le denemedim hiç kurulumu ve en az 10 kere kurulumu yeniledim simdi kurulum yapmadan bir sonuç bulmaya çalışıyorum.

Güvenli ya da sözlü modda kurmak şart değil tabiki, sadece yaptığım işlemleri tüm detaylarıyla yazmak adına yazdım.
Eğer kurulumu hatasız tamamlıyor da sadece usb olmadan boot edemiyorsanız, bootloader dışında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Hem clover hem de chameleon'da hata almışsanız madem, bir kez de sıfır kurulum + chimera deneyin. Valla ben de bu işleri çözene kadar epeyce uğraştım defalarca yükle sil yükle sil, en sonunda bi rutine oturttum adımları. Bence siz de üşenmeden çekin temiz bi kurulum :D

Büyük ihtimalde öyle olacak . En son umudum kesip tüp kurumları tamamladım usb yide sabitledim oradan boot ediyorum, driver dı kullandığım programlar pluginler derken iki sistemede baya bi doldurdum sırf işletim sitemi olsa sıfırlarım aslında. çok teşekkür ederim bilgiler için.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı