Tekrar herkese merhaba, sorunlar devam ediyor. Maalesef legacy aktif edip deneme yapmama rağmen yine aynı sorunla karşılaştım. Bios güncellenemiyor. Ayrıca 16 gb ddr4 3000 mhz corsair tek modül Ram de taktım bugün. Hızı 2000'de sabit kaldı. Ram XMP destekliyor ama Hp'nin bios ayarlarında ram hızını ayarlama, xmp aktif etme gibi seçenekleri de bulamadım. Yok. Ya da var ve gizli... Bazı kullanıcılar bios ekranına girerken ctrl+f10 tuş kombinasyonunu birkaç kez tekrar ederek advanced ayarlara girebilmişler. Ben bunu da uyguladım ama advanced ayarlara ulaşamadım.
Yok mu bir bilen, çözüm sunan, yardım edecek olan sevgili üstadlar?
Please help !
Not: Ram'i bu hızda kullanmakla daha yüksek hızda kullanmak arasında gözle görünür yada hissedilir ciddi bir fark olur mu? Oyun pek oynamıyorum. Tasarım, video, motion, render, after effects ile uğraşmaktayım.
[/QUOTE]
Recep Baltaş emmim çözer diye umutlanıp her an bakmaktayım yanıtlara
Recep emmi nokta atışı yapacak, inanıyorum
3 yıl sonra tekrar konu için merhaba,
Arkadaşlar malum biosu güncelleyememiş, ümidi kesmiş şekilde bilgisayarımı kullanmakta idim. Geçenlerde yine bu konu aklıma geldi ve bilgisayara sonradan takılı ne kadar harici aygıt varsa (bellek, yazıcı vs) ve takviye ettiğim ramler ile önceki bilgisayardan kalan hddnin bağlantılarını söktüm. Ardından biosu güncellemeyi denedim ve bingo! Bios güncellendi.
Sorun aslında çok derin değil çok ama çok basit imiş. Bios güncellemede benzer sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem tüm ekstra donanımlarınızı, aygıtlarınızı çıkarmak ve öyle güncellemek. Yani bilgisayar zamanında kutudan ne halde çıktı ise o hale getirip güncelleyin.
Konuyu güncellemek ve olur ya benzer sorunu yaşayacak olan arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...