Çözüldü HP Elitedesk 800 G5 Tower BIOS güncelleme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pedefe Dayı

Hectopat
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar. Tuhaf bir sorunum var. Ne yaptı isem çözemedim. Adeta delirtti. HP elitedesk 800 G5 Tower (güncel Win 10 Pro) bilgisayarımıza BIOS Update yapamıyorum. Resmi destek sitesindeki yönergeleri tek tek takip etsem de, manuel olarak güncellemeye çalışsam da olmuyor. Mesela BIOS ekranından girip Update deyince karşıdan yükleme bitince yeniden başlayıp Update etmiyor, takılı kalıyor. Fişi çekip tekrar çalıştırıyorum, eski BIOS'lu olarak açılıyor. HP’nin kendi ürün yazılımı ile yüklemeyi deniyorum, dosyalar hazırlanıyor diyor ve yeniden başlat diyor; başlatınca yine siyah ekran geliyor ve yine fişi çekip başlatınca eski BIOS'lu olarak açılıyor. Harici belleğe BIOS dosyalarını yazdırıp yapsam da aynısı oluyor. Denilen her şeyi yaptım. Bitlocker, Defender, HP Sure Sense, HP Client Security, BIOS güvenlikleri vs. dahil devre dışı bırakarak denedim lakin BIOS güncellenmiyor. Şu sayfadaki her şeyi de denedik ama olmadı: HP Consumer Desktop PCs - Updating the BIOS (Basic Input Output System) | HP® Customer Support.
Cihazımızın destek sayfasındaki son BIOS sürümü: 02.04.02 rev. A.
Bizim BIOS ise: 02.03.01 rev. A.
Bir şeyi mi kaçırıyorum, bir püf noktası mı var? Yardımınızı bekliyorum.
 
Hiçbir ekran, rakam gibi bir ibare çıkmıyor. Düz siyah görüntü var. Mesela güncelleme hazır ve yükleme için yeniden başlatın diyor. Yeniden başlıyor, Boot ekranı geçiyor ve siyah ekran öyle kalıyor. Dedim ki acaba uzun mu sürecek diye birkaç kez o siyah ekranda saatlerce bekledik. Değişen bir şey olmadı. Fişi çekip yeniden başlattık. Sonra BIOS'a girip oradan Online BIOS Update seçeneğini seçtik. Yeni BIOS'u gördü ve yüklemek için onay verdik. Dosyanın karşıdan yükleme barı sona geldi, bitti. BIOS'u yüklemeye geçmesi gerek ama öyle kaldı ekran. Bekledik yine uzunca ve ardından yine fişi çektik. Daha sonra BIOS dosyasını manuel flash belleğe aldık. BIOS'a girdik ve harici kaynaktan manuel güncelleme seçeneğini seçtik. O an yine ekran dondu kaldı. Sanki "BIOS'a el sürdürmem kardeşim :) " demek istiyor gibi bilgisayar. Bu dediklerimi inanın 7-8 kez tekrar tekrar denedim. Vallahi çare bulamadım. Servise verip de şu karantine günlerinde beklemek de istemedim. Bir çok problemi Technopat ile çözdüm şimdiye kadar, sağ olsunlar, varolsunlar. İnşallah bunu da çözeriz. Unutmadan söylemek gerekirse 2 defa da Windows 10'u sıfırladık, yeniden yükledik. Cpuzz ile aldığım ekran görüntülerini ekliyorum. Yeni BIOS'un linkini de aşağı ekliyorum:
Yeni BIOS linki: HP EliteDesk G5 800 Uzun Kasa Bilgisayar Yazılım ve Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği

Ekran Alıntısı3.JPG


Ekran Alıntısı2.JPG


Ekran Alıntısı.JPG
 
Bios'u default ayarlara çekip deneyin. Otomatik update kısmında iken bir sonraki açılışta kontrol et dediğinizde yine sonuç alamıyorsanız şimdilik fazla kurcalamayın derim.
02.04 ile 02.03 arasındaki farka bakmadım ama güvenlik ile ilgili değilse yada sizde bulunmayan donanım mesela işlemci desteğinin genişletilmesi gibi bir güncelleme ise 02.03'te kalsın güncellemeyin.
800G2 den sonra elitedesk kullanmadım ama G5 ile bios menüsünde farklılık var.
Adsız.png
 
Bios'u default ayarlara çekip deneyin. Otomatik update kısmında iken bir sonraki açılışta kontrol et dediğinizde yine sonuç alamıyorsanız şimdilik fazla kurcalamayın derim.
02.04 ile 02.03 arasındaki farka bakmadım ama güvenlik ile ilgili değilse yada sizde bulunmayan donanım mesela işlemci desteğinin genişletilmesi gibi bir güncelleme ise 02.03'te kalsın güncellemeyin.
800G2 den sonra elitedesk kullanmadım ama G5 ile bios menüsünde farklılık var.
Eki Görüntüle 520362
Evet default da denemiştim. Bios ekranından fabrika ayarlarına da çevirdim ama olmadı maalesef. Siz dedikten sonra son sürüm bios detaylarını iyice tekrar inceledim. Bu güncellemenin kritik (Critical) olduğu belirtilmiş. Birçok güvenlik güncellemesine ek olarak en çok dikkatimi çeken nokta şu oldu: intel işlemcileri için yeni mikro kod 0xca güncellemesi... Bu konuyu biraz araştırdım. Mesela bazı kullanıcılar bu mikro kodu güncelledikten sonra performans düşüşü gördüklerini yazmışlar. Fakat performansı düşük olan başka işlemlerin ise daha iyi duruma geldiğini söylemişler. Hatta reddit’te şöyle bir makale var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dipnot: Son sürüm bios ile bizim bios arasındaki bir bios sürümünü de yüklemek istedim. Sırayla yükseltilir belki diye. Yine olmadı :)
durum böyle...
 
Tekrar herkese merhaba, sorunlar devam ediyor. Maalesef legacy aktif edip deneme yapmama rağmen yine aynı sorunla karşılaştım. Bios güncellenemiyor. Ayrıca 16 gb ddr4 3000 mhz corsair tek modül Ram de taktım bugün. Hızı 2000'de sabit kaldı. Ram XMP destekliyor ama Hp'nin bios ayarlarında ram hızını ayarlama, xmp aktif etme gibi seçenekleri de bulamadım. Yok. Ya da var ve gizli... Bazı kullanıcılar bios ekranına girerken ctrl+f10 tuş kombinasyonunu birkaç kez tekrar ederek advanced ayarlara girebilmişler. Ben bunu da uyguladım ama advanced ayarlara ulaşamadım.
Yok mu bir bilen, çözüm sunan, yardım edecek olan sevgili üstadlar?
Please help !

Not: Ram'i bu hızda kullanmakla daha yüksek hızda kullanmak arasında gözle görünür yada hissedilir ciddi bir fark olur mu? Oyun pek oynamıyorum. Tasarım, video, motion, render, after effects ile uğraşmaktayım.
[/QUOTE]

Recep Baltaş emmim çözer diye umutlanıp her an bakmaktayım yanıtlara :)
Recep emmi nokta atışı yapacak, inanıyorum :)

3 yıl sonra tekrar konu için merhaba,
Arkadaşlar malum biosu güncelleyememiş, ümidi kesmiş şekilde bilgisayarımı kullanmakta idim. Geçenlerde yine bu konu aklıma geldi ve bilgisayara sonradan takılı ne kadar harici aygıt varsa (bellek, yazıcı vs) ve takviye ettiğim ramler ile önceki bilgisayardan kalan hddnin bağlantılarını söktüm. Ardından biosu güncellemeyi denedim ve bingo! Bios güncellendi.

Sorun aslında çok derin değil çok ama çok basit imiş. Bios güncellemede benzer sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem tüm ekstra donanımlarınızı, aygıtlarınızı çıkarmak ve öyle güncellemek. Yani bilgisayar zamanında kutudan ne halde çıktı ise o hale getirip güncelleyin.

Konuyu güncellemek ve olur ya benzer sorunu yaşayacak olan arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...
 

Geri
Yukarı