HP ENVY DV6 Laptop Mac OS X Kurulumu Yaparken Dahili Harddiski Görmüyor

emre.mersin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, HP Envy DV6 Windows işletim sistemi olan Notebook'a, anlattığınız adımları izleyerek Mac işletim sistemi kurmak istiyorum. Yükleme ekranından dil seçeneğini seçtikten sonra, disk izlencesi bölümüne girdiğimde sadece USB boot sürücüsünü görüyor. Dahili HDD'yi hiçbir şekilde görmüyor. Disk bölmeyi MPW ve PPM ile başarılı bir şekilde yaptım. Bir çözüm öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle çözüm öneriniz için teşekkür ederim. İki gündür uğraşıyorum ama bios ayarlarında Ahci Mode maalesef yok. Bios güncellemesini de yapmaya çalıştım Recep Bey'in anlattığı şekilde ancak herhangi bir bios güncellemesi bulmuyor anakartımla ilgili. Onun dışında verdiğiniz linke göz atacağım.

Maalesef linkteki yöntemle de olmadı

Sin0w ilk açıklamamda da dediğim gibi o programları indirip disk bölümlendirme işlemini yaptım. Ekran görüntüsü almalık bir hata değil benimkisi dediğim gibi dil seçeneğini seçtikten sonra disk izlencesine giriyorum fakat sadece kurulum yapacağım usb görünüyor. Laptoptaki dahili hard disk görünmüyor hiçbir şekilde. talatimac sizin dediğiniz yöntemi de denedim onla da olmadı maalesef.

Hocam HDD gözükmemesinin sebebi AHCI mod yüzünden. Bunun için sosyal de araştırın IDE için bir eklenti olacaktı, bu sayede HDD gözükecek. Şuan da telden yazdığım için detaylı bakamıyorum. Kurulum sırasın da Options tıklayın DSDT bölümün de Fix IDE işaretleyip deneyin birde size zahmet

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ah be dostlar, ne dediyseniz yaptım ama hiçbir şekilde çalışmıyor. 10.11.4 uyumlu olmasına rağmen kuramıyorum Capitan'ı bilgisayara. Bir çözümü yok sanırım.

Hocam tutarmı bilmem ama bir deneyin şansınızı derim, öncelikle AHCIPortInjector.kext burada ki kext indirip 10.11 klasorün kextlerin yanına atın ve deneyin inşAllah tutar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı