PC HP EX900 Plus 1 TB NVMe SSD 2.099 TL!

Kontolcüsünün berbat olduğunu genede söyleyebilirim. DRAM olsa bile çift çekirdekli bir kontrolcü.

Exceria G2'nin kullandığı Phison E12S, 4 çekirdekli ve Flash kanalı 2 kat fazla.
Hocam bilgilendirici olması amacıyla soruyorum, kontrolcüsünün 2 veya 4 çekirdekli olması neyi etkiliyor?

Hocam bilgilendirici olması amacıyla soruyorum, kontrolcüsünün 2 veya 4 çekirdekli olması neyi etkiliyor?
Kontrolcüde binevi SSD'nin işlemcisi oluyor hocam. "Bariz bir şekilde şu etkisi var, şu fark oluyor." diyemem ama daha kalitesiz kontrolcülerde stabil olmayan hızlar ve verimsizlik görünüyor. Sonuçta çekirdeği olduğu için tüm yetki onda.
Günümüzde çoğu NVMe SSD'nin en kötü 3 çekirdekli olduğunu göz alırsak bence 2 çekirdekli ve 7 yıllık bir kontrolcüyü kullanmak... Pek mantıklı olmaz.

Birde DDR4 DRAM bulunmakta Exceria G2'de.

Bu fiyat bandına ne alınabilir peki, ben bunu almayı düşünüyordum şuan?

Bunda DRAM var mı ki? yok diye biliyorum Pro modelinde var.

Bu fiyat bandına ne alınabilir peki, ben bunu almayı düşünüyordum şuan?
Windows için karşılaştırdığımız Exceria G2 alınabilir tabi, depolama için ise SN5000 tercih edebilirsiniz.
Bunda DRAM var mı ki? yok diye biliyorum Pro modelinde var.
Fehmi hocamın attığı kaynağa direk bakmışım, kusura bakmayın. DRAM olmaması bu SSD'yi çok daha kötü duruma düşürüyor, fiyat olarak direk aynı fiyata olmasada SN5000 gibi daha iyi DRAM'siz SSD'ler oluyor.

Bu düz versiyonda kontrolcü olarak bunu kullanıyormuş: InnoGrit IG5216
Gene çift çekirdekli bir kontrolcü.

Birde konudan bağımsız hocam, başka forum üyeleri ile aynı/benzer profilde olmanızda insanın aklını karıştırıyor. Konuda aynı durumu yaratan başka bir üyede var.

Birde konudan bağımsız hocam, başka forum üyeleri ile aynı/benzer profilde olmanızda insanın aklını karıştırıyor. Konuda aynı durumu yaratan başka bir üyede var.
Hocam bugünlük yaptılar onu zaten, 1 Nisan diye.

G2'nin okuma yazması ideal mi yoksa bana mı düşük geldi hocam. Birçok kişide önermiş, cidden kullanılacak bir model mi oyunlar için?

G2'nin okuma yazması ideal mi yoksa bana mı düşük geldi hocam. Birçok kişide önermiş, cidden kullanılacak bir model mi oyunlar için?
Okuma/yazma hızları diğer modellere göre düşük ancak yine de iyi değerler bence. Özellikle de SATA SSD'lerle kıyaslandığında yaklaşık 4 kat daha hızlı.

Okuma/yazma hızları diğer modellere göre düşük ancak yine de iyi değerler bence. Özellikle de SATA SSD'lerle kıyaslandığında yaklaşık 4 kat daha hızlı.

200 lira daha fazlasına Plus modeli satılmakta, arasındaki fark nedir biliyor musun?

200 lira daha fazlasına Plus modeli satılmakta, arasındaki fark nedir biliyor musun?
DRAM mevcut değilmiş.

Şuanki piyasaya ve rakiplerine göre çok düşük ama normal bir kullanıcı için yeterli. Ciddi boyutlarda aktarma yapmıyorsanız işinizi görür.
Oyunlar için aktarma hızının bir önemi yok hocam. 1GB olsun, 10 GB olsun performans farkı bulunmaz ve yükleme süreleri farkıda birkaç saniyeden ibaret oluyor çoğunlukla. Aynısı SATA SSD içinde geçerli, yeni yeni bazı oyunlarda SATA ile NVMe arasında fark oluşur gibi oldu. Ama yükleme süresi olarak sadece.

Sadece oyun depolamak için, yani içine Windows kurmayacaksanız dediğim gibi bu attığım ürüne bakabilirsiniz:

Exceria G2 gibi DRAM'i yok ama Windows kurmayacaksanız bununda çok önemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…