PC HP EX900 Plus 1 TB NVMe SSD 2.099 TL!

Şuanki piyasaya ve rakiplerine göre çok düşük ama normal bir kullanıcı için yeterli. Ciddi boyutlarda aktarma yapmıyorsanız işinizi görür.
Oyunlar için aktarma hızının bir önemi yok hocam. 1GB olsun, 10 GB olsun performans farkı bulunmaz ve yükleme süreleri farkıda birkaç saniyeden ibaret oluyor çoğunlukla. Aynısı SATA SSD içinde geçerli, yeni yeni bazı oyunlarda SATA ile NVMe arasında fark oluşur gibi oldu. Ama yükleme süresi olarak sadece.

Sadece oyun depolamak için, yani içine Windows kurmayacaksanız dediğim gibi bu attığım ürüne bakabilirsiniz:

Exceria G2 gibi DRAM'i yok ama Windows kurmayacaksanız bununda çok önemi yok.
Ben ssd konusunda pek bilgi sahibi değilim, MLD m300 kullanmamdan belli olabilir zaten. :) O yüzden biraz soru sormak istedim, attığın modelleri inceleyeceğim.

Şuanki piyasaya ve rakiplerine göre çok düşük ama normal bir kullanıcı için yeterli. Ciddi boyutlarda aktarma yapmıyorsanız işinizi görür.
Oyunlar için aktarma hızının bir önemi yok hocam. 1GB olsun, 10 GB olsun performans farkı bulunmaz ve yükleme süreleri farkıda birkaç saniyeden ibaret oluyor çoğunlukla. Aynısı SATA SSD içinde geçerli, yeni yeni bazı oyunlarda SATA ile NVMe arasında fark oluşur gibi oldu. Ama yükleme süresi olarak sadece.

Sadece oyun depolamak için, yani içine Windows kurmayacaksanız dediğim gibi bu attığım ürüne bakabilirsiniz:

Exceria G2 gibi DRAM'i yok ama Windows kurmayacaksanız bununda çok önemi yok.
Yükleme ekranının daha kısa sürmesi bile artıdır. Zaten saniyeleri kıyasladığımız için birkaç saniye diye küçümsenmemeli diye düşünüyorum.

Yükleme ekranının daha kısa sürmesi bile artıdır. Zaten saniyeleri kıyasladığımız için birkaç saniye diye küçümsenmemeli diye düşünüyorum.
2-3 saniye civarı fark en fazla oluyor, çoğunlukla 1 saniye civarı. Büyük ihtimalle 1 saniye ne kadar olduğunu düşünmeniz bile birkaç katı daha uzun sürüyordur. Cidden çok önemsiyorsanız birşey diyemem ama dediğim fark için 970 Evo ile Samsung 990 Pro'yu karşılaştırmanız lazım.
Aksi durumda bu fark git gide az oluyor.

Gen 5 ile belki bu fark açılır ama şuanlık bir önemi yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı