HP g6 1035-st Mac OS X boot sorunu

"No such file or directory" diyor kodu girince. 2 kere reset atarak denedim değişen bir şey yok. Yeniden kursam düzelir mi acaba ? Bir de Windows'u silmeden formatlayabilir miyim ? Bir de anlamadığım bir şey var, DVD'ye baktığımda dosyalar bir anda görünüp hemen kayboluyorlar. Bana gıcıklığına mı yapıyor ne

Son düzenleyen: Moderatör:
chflags nohidden ~/Library/ bu kodu yazarken aradaki boşluklara ve ~ zımbırtısını doğru yapıyorsan ve enter basıyorsan no such directory falan yazmaz şekil 3a

- - - Güncellendi - - -

Senin parametre yazma ile ilgili sorunun var... Bu sorunu çözmediğin sürece 1cm ilerleyemezsin..

Sorunum değil bilgim yok Doğru yazmış olmam lazım. Zaten klavye ayarlarına girdim, karakterlerden matematik karakterlerinden buldum da ordan yazdım. Diğerleriyle de deneyebilirim ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bak burdaki çocuk gibi yapma... Çok güldüm gece gece
Sorunum değil bilgim yok demişsin el insaf daha napacaz.. Kodu veriyoruz düzgün yazamazsan no such directory yazar tabiki..

Ahahah Beni de güldürdün Klavyede olmayınca ekran klavyesi (gibi bir şey)'den seçmiştim onunda çeşitleri vardı kendi içinde Bilgisayar açılırken (Mac'te) kendi kendine sesli bir müzik çalıyor ve babam yan odada uyuyor Bence en doğrusu yarın denemek olacak

Kernel panik sanırsam :

Kodu doğru girdim, açtım DVD'yi (oda bir seferlikti galiba bir daha açınca göremedim) dosyaları indirilenlere attım. Sonra Kext Wizard'dan yükledim reset atınca bu ekran geldi.

Edit : Yeniden kuruyorum.

- - - Güncellendi - - -

3 kere yeniden yükledim verdiğin parametreyi de kullanarak, her seferinde Resetting IOCatalogue kısmında kalıyor.

- - - Güncellendi - - -

Toplamda 10. yüklemedeyim, internette bulduğum bazı şeyleri denedim ama sonuç aynı. Parametreyle boot edince Resetting IOCatalogue kısmında kalıyor. Normal boot edince de Apple logosunun altındaki şey dönüp duruyor ama arkadan ses geliyor tuşlara basınca. Ne yapayım bilemiyorum artık

Sabırla araştırmaya devam kur-kaldırla olmaz, makineni yalama olur.. Tam teşekküllü bir araştırma yap, neyi nerde yanlış yaptığını görmen lazım... Gördüğün parametreyi düzgün uygulama sorununu aşmadan milim ilerleyemezsin... Araştırmaya devam.. Senin Laptop yada türevine kurulum yapan var mı? Araştır bakalım..

- - - Güncellendi - - -

http://www.insanelymac.com/forum/to...ocatalog-issue-after-installation-of-lion-l1/

- - - Güncellendi - - -

Senin sorunun 2 noktada birleşiyor. Boot: parametresi yazamıyorsun! AppleHDA.kext sil dedim silemiyorsun! Nasıl çözecez bu sorununu????

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak bakim boot: sonrası ne yazıyor?

Verdiğin linki zaten görmüş ve denemiştim, hiç bir şey değişmemişti. Boot parametresi yazmıyorsun diyorsun da hangi birini yazayım ? -v cpus=1 busratio=20 bunu söylemiştin onunla denedim, -x, -v denedim. Başka varsa söyle deneyeyim ? O kexti silmek için Mac OS X masaüstünü görmek gerekiyorsa yapamamam gayet doğal. Eğer terminalden falan silinirse nasıl sileceğim ? Şuanda masaüstü falan görünmüyor. Gördüğüm tek şey ya Apple logosu altında dönen bir obje ya da Resetting IOCatalogue yazısı.

Linke baktın mı? Bak orda insanelymac linki verdim..

Makineyi boot: yazan yere -s diyerek başlat

/sbin/fsck –fy
/sbin/mount –uw /
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle
rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle
reboot

- - - Güncellendi - - -

Şimdi diyeceksin ki gene olmadı... Yazarsan olur yazmazsan yapacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…