HP G6-2104ET UEFI Windows 10 Kurulumu

BIOS'u bu sürüme güncelle:


Sonra da 20H2 ile kurmayı dene:

 
Legacy disable yap, Rufus ile imajı USB'ye yazdırırken UEFI-GPT olarak yazdırır mısın?
Rufus ile zaten UEFI-GPT olarak yazdırdım ancak Legacy'yi disable yapınca hiç bir boot device görmüyor. Teşekkürler yanıtınız için.
BIOS'u bu sürüme güncelle:


Sonra da 20H2 ile kurmayı dene:

İlginiz için çok teşekkür ederim Recep bey ancak sonuç yine aynı. :(
 
Başka bir USB bellek ile dener misin?

Kingston DT101 G2 16 GB, SanDisk Dual Drive 16 GB ve Toshiba U301 16 GB ile denedim sonuç aynı. Daha da ilginci aynı işlemci, GPU ve büyük ihtimalle aynı anakartı paylaşan HP G6-2204ET modeline zahmetsizce UEFI format atabildim. Bu modelin benim kullandığım G6-2104ET modelinden tek farkı fabrikadan Windows 8 ile çıkmış olması gibi gözüküyor. HP ile iletişime geçsem ne derece yardımcı olurlar bilmiyorum sonuçta 8 yıl eski sıradan bir laptop. 😕 İlginiz için çok teşekkürler.
 
Aynı sorun HP Pavilion G6-2005st marka model laptopun BIOS'unu F. 25 sürümünden F. 27 Rev. A sürümüne güncelledikten sonra oldu. Normalde UEFI desteği olan laptop nasıl olduysa artık 2 tane içinde UEFI işletim sistemi olan Boot disklerini görmüyor ve bu yüzden Laptop'u hiçbir şekilde Boot edemiyorum. Yeni Windows kurulum USB'si oluşturdum UEFI formatında ama USB ile Boot ettiğimde siyah ekranda takılıp kalıyor ama Legacy olarak formatı değiştirdiğimde Windows 10 kurulum ekranına başarılı bir şekilde ulaşıyorum. HP Pavilion G6-2xxx serisi laptopu olanların çok zorda kalmadıkça BIOS'unu F. 27 versiyonuna güncellemesini tavsiye etmiyorum.
 
Cevap için teşekkür ederim. Güncelleme yaptıktan sonra Secure Boot'u kapatıp ayarları varsayılan yaptım ama değişen bir şey olmadı şu anda BIOS'u eski versiyonuna geri döndürmeyi deniyorum ama bu da pek mümkün görünmüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı