Hp G62 win 8.1 başlamama problemi?

özkan34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 2008 model laptop a ağırlaşmasından dolayı ssd disk takayım dedim ve başladım.

1. SSD'yi taktım.
2. Buradan indirdiğim ve bir çok pc ye kurduğum win 8.1 i laptopa kurdum, anahtar girerek ve problem yaşamadan pc kurulumu tamamladı ve yeniden başladı
3. Ahanda işte burada problem başladı :)

USB'den kurduğum windows u harddiskten başlatayım dedim fakat pc win8.1 ile başlamadı. Boot bölümündeki diğer bölümleride denememe, pc kurulumu temiz olmasına rağmen başlamadı. sizce nerede hata yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ssd yemi kuruldu? Eğer ssd ye kurulduysa bios ayarlarından başlangıç diskini ssd yaptınız mı?

Evet Windows ssd ye kurulu. Ssd yi doğru taktığımı da düşünüyorum çünkü pc ye win 8.1 i kurulabildi eğer ssd yi yanlış taksaydım böyle bir kurulum gerçekleşmezdi. Enteresandır ssd yi boot menu de göremiyorum sadece laptop hard driver var diğer bölümlerde kuruluma yardımcı bir bölüm göremedim açıkcası.

Sistem SSD'den başlamadıysa nereden başladı ? Ya da nasıl bir hata verdi ? SSD'yi boot menüsünde göremiyorsanız kurulum nasıl gerçekleşti ? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi ? :)

Öncelikle bios girip boot bölümünden usb yi yukarıya taşıdım ve pc ye açılışta usb ile başlamasını sağladım. Daha sonra windows 8.1 i kurdum. Kurarken bölümler kısmında diskimi gördüm ve kuruluma engel bir şeyle karşılaşmadan windowsu kurdum. Sonrasında boota girerek hardiskle başlatmasını sağladım. Fakat pc ssd den başlamıyor zannedersem. Hata olarak ekranın sol köşesinde yanıp sönen bir - böyle bir çizgi görüyorum.

Arkadaşlar kendi eski diskine win 8.1 yükleyebildim ama ssd ye yükleyemedim. Windows yükleniyor ama açılmıyor ssd de. Kendi diskine win8 kuruluyor. Nasıl iş anlamadım bi yardım edin lütfen?

Elbette yardım ederiz. Bizim işimiz bu. :) Şimdi size yardım edebilmemiz için söylediklerimi harfiyen yapmanız gerekmektedir. Size önerim kurulumu yapacağınız bilgisayardan yazıyorsanız başka bir bilgisayara geçmenizdir. Hazır olduğunuzda mesaj bırakınız.

Şimdi sistemi kuracağınız PC'nin BIOS görüntüsünü USB belleğe kaydedip yükleyebilir misiniz?

IMAG0528.jpg
IMAG0528.jpg
IMAG0530.jpg
IMAG0531.jpg
IMAG0533.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı