Çözüldü HP görüntü geliyor ama "input signal out of range" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uche Okechukwu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. HP 2011X model monitörüm var. Oyun oynarken 60 Hertz yerine 85'de oynamak istiyorum fakat monitöre görüntü gelmesine ve 85 olmasına rağmen monitör ekrana görüntü gelmediğini düşünüp kendini uyku moduna alıyor. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Monitörünüz maksimum 1600x900 çözünürlük ve 60 Hertz destekliyor, 85 Hertz desteklediğine dair bir kanıt bulamadım ben internette, belki 1024x768 gibi çözünürlüklerde 75 Hertz destekliyor olabilir, tahminimce monitörünüzün Hz değerine OC yaptınız, her OC işlemi her monitörde çalışmadığı gibi sağlıklı çalışmayabiliyor.

Monitörünüz maksimum 1600x900 çözünürlük ve 60 Hertz destekliyor, 85 Hertz desteklediğine dair bir kanıt bulamadım ben internette, belki 1024x768 gibi çözünürlüklerde 75 Hertz destekliyor olabilir, tahminimce monitörünüzün Hz değerine OC yaptınız, her OC işlemi her monitörde çalışmadığı gibi sağlıklı çalışmayabiliyor.
1595930125353.png

Burada uygunsuz modları da gösterebilir. HP'nin sitesine veya herhangi bir siteden özelliklerine baktığınızda şunu göreceksiniz:
1595930320255.png
Monitörünüz maksimum 60 Hertz destekliyor, ayrıca 85 Hertz ile 60 Hertz arasındaki fark öyle sandığınız kadar büyük bir fark yaratmıyor. Tavsiyem monitörünüze uygun olmayan çözünürlükleri denememeniz. Monitörünüz sağlıklı çalışmayabilir.

Burada uygunsuz modları da gösterebilir. HP'nin sitesine veya herhangi bir siteden özelliklerine baktığınızda şunu göreceksiniz:
Eki Görüntüle 625871
Monitörünüz maksimum 60 Hertz destekliyor, ayrıca 85 Hertz ile 60 Hertz arasındaki fark öyle sandığınız kadar büyük bir fark yaratmıyor. Tavsiyem monitörünüze uygun olmayan çözünürlükleri denememeniz. Monitörünüz sağlıklı çalışmayabilir.
Şu an size bu yazıyı herhangi bir Overclock yapmadan 75Hz olarak kullanırken yazıyorum. monitörün temel hızı 60 sadece ve 85'e kadar destekliyor. Görüntü geliyor fakat ekran kendini uyku moduna alıyor. Yani 85Hz'de uyku moduna aldığını varsaymazsak 85Hz'de kullanabiliyorum sorunsuz ve sıkıntı olmadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
şu an size bu yazıyı herhangi bir overclock yapmadan 75 hertzde kullanırken yazıyorum. monitörün temel hızı 60 sadece ve 85 e kadar destekliyor. görüntü geliyor fakat ekran kendini uyku moduna alıyor. yani 85 de uyku moduna aldığını varsaymassak 85 hertzde kullanabiliyorum bozulma ve sıkıntı olmadan
Masaüstünde sıkıntısız çalışabilir, dediğim gibi bazı yerlerde sorun çıkartabiliyor. Maksimum 60 Hz destekliyor monitörünüz onlar uygunsuz olan modlar, "Input Signal Out Of Range" hatası da zaten desteklenmeyen çözünürlük/Hz nedeniyle çıkmakta, "uyku modu'na" geçtiğinden değil. İnternette ufak bir araştırma yaparsanız Input Signal Out Of Range hatasının Hz/çözünürlük ile alakalı olduğunu anlarsınız.

Masaüstünde sıkıntısız çalışabilir, dediğim gibi bazı yerlerde sorun çıkartabiliyor. Maksimum 60 Hz destekliyor monitörünüz onlar uygunsuz olan modlar, "Input Signal Out Of Range" hatası da zaten desteklenmeyen çözünürlük/Hz nedeniyle çıkmakta, "uyku modu'na" geçtiğinden değil. İnternette ufak bir araştırma yaparsanız Input Signal Out Of Range hatasının Hz/çözünürlük ile alakalı olduğunu anlarsınız.
Peki bilgisayarın değil, monitörün kendi yazılımından kaynaklı kendini uyku moduna almasını nasıl kapatabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
peki bilgisayarın değil, monitörün kendi yazılımından kaynaklı kendini uyku moduna almasını nasıl kapatabilirim?
Sahip olduğunuz monitörün yazılımındaki ayarları karıştırırsanız bulursunuz, sizinle aynı marka/model monitör kullanmadığımdan monitörünüz hakkında pek bilgim yok, lakin ben böyle bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum, monitörünüzün desteklediği Hz/çözünürlük ile oyun oynamaya çalışırsanız herhangi bir hata olmadan oyunları oynarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı