Çözüldü HP görüntü geliyor ama "input signal out of range" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uche Okechukwu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. HP 2011X model monitörüm var. Oyun oynarken 60 Hertz yerine 85'de oynamak istiyorum fakat monitöre görüntü gelmesine ve 85 olmasına rağmen monitör ekrana görüntü gelmediğini düşünüp kendini uyku moduna alıyor. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Sahip olduğunuz monitörün yazılımındaki ayarları karıştırırsanız bulursunuz, sizinle aynı marka/model monitör kullanmadığımdan monitörünüz hakkında pek bilgim yok, lakin ben böyle bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum, monitörünüzün desteklediği Hz/çözünürlük ile oyun oynamaya çalışırsanız herhangi bir hata olmadan oyunları oynarsınız.
Merhaba. Dün HP'nin Yazılımını kurdum ve artık ekrandaki bildirim çıkmıyor. Ve artık 85 hertzde kullanabiliyorum. Yardımınız için sağolun.

Nasıl yaptığınız hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şu anda mydisplay yazılımını kurdum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

İlk başta NVIDIA denetim masasından alabileceğin en yüksek Hz değerini kontrol et. Eğer ekranda bir sıkıntı olmuyorsa fakat input signal hatası veriyorsa o Hz değerini kullanabilirsin. Daha sağlam olması açısından mesela en fazla 87 Hz gibi bir değer alabiliyorsan 85 gibi bir değere yuvarla. Eğer ekran kartın AMD ise https://www.monitortests.com/download/cru/cru-1.5.1.zip bu programı indir ve açtıktan sonra soldaki tüm tikleri kaldır, detailed, standard resulations kısmındaki çözünürlükleri delete all yaparak sil. Daha sonra standard resulations kısmına add de ve monitörünün desteklediği en yüksek çözünürlükte istediğin Hz değerini gir. Daha sonra programı kapat ve masaüstünde rastgele bir yere sağ tıkla ve görüntü ayarları de. Bundan sonra açılan pencerede gelişmiş görüntü ayarlarına tıkla ve açılan pencerede bağdaştırıcı özelliklerine tıkla. Bundan sonra açılan pencerede monitöre gel ve test etmek istediğin Hertz değerini seç. Uygula de. Eğer ekran siyah olursa hiçbir şey yapmadan bekle ve görüntü gelmesini bekle. Eğer ekran gitmiyorsa HP My Display indir ve açtıktan sonra adjusttan constrastı çubuğu kenara çekerek konstrastı değiştir. Eğer her şeyi doğru yapabildiysen input signal hatası kutucuğu yok olacak. Denetim masasına gir ve güç seçeneklerine tıkladıktan sonra plan ayarlarını değiştir ve ekranı kapat ve uyku moduna al kutucuklarını hiçbir zaman yap. Daha sonra bilgisayarına reset at ve tekrar HP My Display'dan konsrastla oyna. Her monitörü açtığında input signal hatasının gitmesi için kontrast ile oynaman gerek.
Nasıl yaptığınız hakkında yardımcı olabilir misiniz? Şu anda mydisplay yazılımını kurdum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Eğer bilgisayarın açıldığı zaman görüntü gelmiyorsa güvenli modda başlatıp cru dan yaptığın değeri 60 Hz ye çekmen gerek. Bilgisayar açıldığı zaman güvenli modda başlatmak için F8'e bas.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. CRU yazılımını dediğiniz gibi yaptığımda bir şey etki etmiyor ama yeniden başlatınca aşırı derece yırtılma oluyor. NVIDIA Denetim Masasında ise dediklerinizi uyguladım. Kontrast ayarlarıyla oynayınca da düzelmedi. Sadece CRU ya da NVIDIA mı denemeli miyim ? Ayrıca 75Hz de kullanabiliyorum yapmak istediğim sadece kutuyu kaldırmak.

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. CRU yazılımını dediğiniz gibi yaptığımda bir şey etki etmiyor ama yeniden başlatınca aşırı derece yırtılma oluyor. NVIDIA Denetim Masasında ise dediklerinizi uyguladım. Kontrast ayarlarıyla oynayınca da düzelmedi. Sadece CRU ya da NVIDIA mı denemeli miyim ? Ayrıca 75Hz de kullanabiliyorum yapmak istediğim sadece kutuyu kaldırmak.
Eğer monitörünüz HP ise bu dediğimi yapabilirsiniz. Ya da benim monitörümde oluyor. Yırtılma oluyor ise denemeyin çünkü bu iş sadece cru ile yapılabilir. Üstüne giderseniz monitöre zarar verebilrisinz

Eğer monitörünüz HP ise bu dediğimi yapabilirsiniz. Ya da benim monitörümde oluyor. Yırtılma oluyor ise denemeyin çünkü bu iş sadece cru ile yapılabilir. Üstüne giderseniz monitöre zarar verebilrisinz.

Monitörüm HP 24es 23.8. Dediğiniz gibi cru yu ayarladım standart resulutions kullanınca yırtılmalar oluyor. Ama detailedde deneyince khz ayarını arttırınca düzeldi. Sorun şu kontrast ayarlarıyla oynayınca kaybolmuyor.

Aynı monitörünüzden bende mevcut arkadaşın bahsettiği yöntem ile 75 hz de kullanıyorum şuan, hp nin programından kontrast cubugundan değil de dinamic kontrast tikini aktif edince uyarıyı kendi kaldırıyor direk öyle çözebildim, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı