HP i3 3110M laptopa ekran kartı takılır mı?

Hüseyin Aybar

Hectopat
Daha fazla  
Bu özelliklere sahip bilgisayarıma harici ekran kartı takmam mümkün müdür? Yahut değişimi için MXM slotunun olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci:Intel Core i3 3110M
İşlemci Tipi:Intel Core i3
İşlemci Hızı:2.40 GHz
İşletim Sistemi:Freedos
Ön Bellek:3MB
Maksimum Bellek:8192
Ekran Boyutu:15.6"
Dokunmatik Ekran:Yok
Ekran Çözünürlüğü:1366 x 768
Ekran Kartı Hafızası:Paylaşımlı
Ekran Kartı:Intel Hd Grapics 4000
Ekran Kartı Tipi:Tümleşik
Ram Tipi:DDR3
Ön Bellek:3MB
Bellek Hızı:1600 MHz
Bellek(RAM):4 GB
Maksimum Bellek:8192
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

HDD Hızı:5400
Sabit Disk:500 GB
Optik Sürücü:DVD+/-RW SuperMulti DL
Wireless:Qualcomm 802.11b/g/n (1x1) WiFi
USB:Var
Bluetooth:Bluetooth 4.0
Kart Okuyucu:Var
Ethernet:Realtek Ethernet (10/100)
Paket İçeriği:Notebook/Adaptör/Pil
Kamera:Var
Ürün Tipi:Notebook
Ağırlık:2.50 Kg
Klavye:Tam boyutlu klavye
Pil:4 hücreli (41 WHr) Lityum-iyon
Garanti Süresi:2 Yıl
Marka:HP
Stok Durumu:
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardon. :) Yeni üye oldum dikkat etmemişim kusura bakmayın. Peki bu laptopu ne seviye de kullanabilirim?

Laptoplar' da ekran kartı değişimi mümkün olmuyor bu sistemdeki on board (Intel(R) HD GRAPHİCS 4000) yani entegre.

Entegre derken? Laptoplar hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim de aydınlatır mısınız Oynadıgım online bir oyun var. Adı İstanbul Kıyamet Vakti. Rahatlıkla oynayabiliyorum. Genelde online oyun oynarım. Normal pc oyunlarıyla aram yoktur. Sorunsuz bri oyun kullanımı için nasıl bir laptoba ihtiyacım var bilhassa ekran kartı olarak?

Oyun oynarsınız ama 1366x768-1280x768 çözünürlüğünde low-medium ayarlarda.

Yüksek grafik gerektiren oyunlarda örn: Crysis 3-Battlefield 4 gibi ayarları baya düşürmeniz lazım. Entegreye gelirsek entegre demek işlemciye gömülü demektir yani içerisinde birleşik. Sorunsuz bir oyun oynamanız için harici ekran kartlı modellere bakmalısınız. Oyun için laptop alınmaz.

Anladım teşekkürler. Bu entegre olayını tam anlayamadım fakat ne oluyor entegre olunca? Mesela az önce bir konuda gördüm arkadaşın grafik kartı Intel HD4600 ama ayrıca nVidia grafik bağdaştırıcısı da görünüyor. Sanırım entegre derken öyle bir şey kastediyordun?

Online oyunlar için entegre grafik kartlar yeteri kadar iyidir.

Peki bu laptopa harici ekran kartı takma gibi bir şansım var mıdır? Oyunlarda rahat olabilmek için.
Hayır, takamazsınız. Ekran kartı takma işlemi üst seviye cihazlarda bulunmaktadır.

Artık piyasadaki çoğu laptoplar da çift ekran kartı oluyor, biri entegre diğeri harici. Oyun oynadığı zaman harici kullanılıyor, nette gezerken HD 4000 kullanıyor.
Çoğu modelde hala sadece HD Graphics kullanılmaktadır. Ayrıca o dediğiniz harici kart olayı da sadece GTx6xM(X) serilerinde geçerlidir. Geri kalan tüm ekran kartları anakartın üstüne gömülmüştür. Yanlış bilgilendirmeyelim.

Anladım. :) Bu ekran kartıyla yolumuza devam edeceğiz o zaman. Sanırım başka bir seçenek yok. Peki bana 2 bin TL'yi geçmeyecek şekilde sağlam bir laptop önerebilir misiniz? Bunu açıkçası pek araştırmadan aldım lakin işimi görüyor. Aslında benim istedigim online bir oyunda kasma yapmasın o kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı