HP laptop Type-C ile şarj olmuyor

TT1903

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Dün laptopumu Type-C'den şarj etmek için adaptör ve şarj aleti satın aldım. Bugün elime ulaştığında laptopumu şarj etmediğini gördüm.
Şarj Aleti, Laptop bağlantıdaki şekildedir. Bunun için herhangi bir ayarı vs var mı acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Laptopunuz Type-C ile şarj etmeyi desteklemiyor. Baktığım kadarı ile sadece uyku modunda Type-C ile şarj desteği var, aktif kullanım sırasında yok.

• USB Type-C Var
  • USB Type-C Adedi 2
  • USB Type-C Özellikleri
    DisplayPort 1.4
    Thunderbolt 4 (Azami 40 Gbps)
    Uyku Modunda Şarj Desteği

Gördüğüm kadarıyla cihaz farklı bir güç adaptöründen şarj oluyor ve type-c'den şarjı desteklemiyor. Destekleseydi bile 65W o donanımı besleyemezdi.

Kendi sitesinde şöyle bir alıntı var."hafif yükteki işlemleri gerçekleştirirken 100 w/20 v Type-C adaptör veya taşınabilir güç kaynağını kullanabilirsin. Sistem kapalıyken şarj özelliği yalnızca 20 v Type-C adaptör veya taşınabilir güç bankası ile kullanılabilir."buradan hafif işlerde kullanırken şarj olabilir diye anlamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…