HP laptopa 2. hard diski takınca sistem açılmıyor

trmusic

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Sandisk 120GB SSD + 750GB WD Sata
Anakart
HP G6 Laptop 183e Anakart
Merhaba,
HP marka laptop format sonrası DVD bölümüne 2. hard disk taktım. Daha öncesindede 2. hard disk olarak 320 GB kullanıyordum. 750GB hard diski taktığımda PC recovery mavi ekran kısmına gelip bilgisayarı açmıyor. Ama daha önceki 320GB hard diski takınca herhangi bir sorun olmadan cihaz açılıyor.

Windows kurulumu yaparken sadece SSD takılıydı. Windows kurulumu bittikten sonra DVD bölümüne taktığım harddiskide biçimlendirme yaparak tekrar bilgisayarı başlattım ve sorun yine devam etmektedir.

Boot menüsü üzerinden notebook ınternal hard Drive olarak 1 seçenek çıkıyor. Yani 2 hard disk takılı iken 2 harddiskide görmüyor. OS Boot Manager sonrası legacy kısmında başa notebook internal hard Drive seçiyorum. Ama sonuç yine aynı. Tüm kombinasyonları denedim fakat sorunum çözülmedi.

2. taktığım harrdisk herhangi bir problemi yok ve çok az kullandığım için hard diskte disk sentinel sonrası kontrollerde de herhangi bir problem çıkmadı. Zaten eski kullandığım hard diski veya başka hard diski takınca sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca F9 ile Boot Manager girince orada 2 tane HDD gözüküyor ve seçtiğim zaman Windows açılıyor. Fakat boot menüsüne girmeden açmaya çalışınca 2.hard disk takılıyken açılmıyor.

Diğer başlıkları inceledim ama bu şekilde sorunla karşılaşanı görmedim. Zaten normalde olması gereken boot menüsünde hard disk sıralaması yapmak. Ama dediğim şekilde tüm seçenekleri denedim fakat sorunu çözemedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cihaz marka / model: HP G6 2176et.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. resimde boot menüsünü paylaştım. 2. resimde açılıştaki boot menüsü ordan üstteki hard drive seçince açılıyor. Alttaki 2. harddisk onu seçersen recovery ekranı olan mavi ekran gelmekte.

Ayrıca secure boot kısmı göründüğü üzere disabled fakat o alan aktif değil.

1. resimde boot menüsünü paylaştım. 2. resimde açılıştaki boot menüsü ordan üstteki hard drive seçince açılıyor. Alttaki 2. harddisk onu seçersen recovery ekranı olan mavi ekran gelmekte.

Ayrıca secure boot kısmı disabled fakat o alan aktif değil.

Dosya Ekleri

• a1.jpg
    a1.jpg
    144,2 KB · Görüntüleme: 4
  • a2.jpg
    a2.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Legacy disable yapınca Secure Boot kısmı hala pasif gözüküyor. Legacy kapatıp yeniden başlatınca boot menüsünde hiçbir harddiski göremiyorum. Direk recoverr hatası geliyor .

Dosya Ekleri

• a3.jpg
    a3.jpg
    259,4 KB · Görüntüleme: 3
Legacy disable yapınca Secure Boot kısmı hala pasif gözüküyor. Legacy kapatıp yeniden başlatınca boot menüsünde hiçbir harddiski göremiyorum. Direk recoverr hatası geliyor .
Tamam o zaman dostum eski haline getir. İlginç bir durum. Şirketin yarısı HP senin cihazlardan da var elimde. Hatta Caddy ile bende 2. disklerini taktım ama böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bios update en güncel hali mi bir de ona bakmak lazım.

Tamam o zaman dostum eski haline getir. İlginç bir durum. Şirketin yarısı HP senin cihazlardan da var elimde. Hatta Caddy ile bende 2. disklerini taktım ama böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bios update en güncel hali mi bir de ona bakmak lazım.
Bios update yaptım. Eski sürüm F24 ve şuanda F27 sürümü ile güncelledim. Secure boot kısmı legacy kapattıktan sonra Factory default keys yapınca geldi. Secure boot enabled ve disabled olarakda denedim fakat legacy kapatınca hiçbir şekilde boot menüsünde harddisk görmüyor. Ayrıca legacy açıkkende denediğimde tekrar F9 yapıp harddisk seçmem gerekiyor.

Eski harddiski veya başka bir harddiski kızağa takınca direk olarak açılıyor. Taktığım harddisk sağlam ve çok az kullanılmış bir harddisk. Harddisktede problem yok. Windows ortamında 750gb olan yeni taktığım harddiske defalarca NTFS olarak biçimlendirmede yaptım. Harddiski boş şekilde taktım yine olmadı.

Dosya Ekleri

• a4.jpg
    a4.jpg
    151,2 KB · Görüntüleme: 6
Bios update yaptım. Eski sürüm F24 ve şuanda F27 sürümü ile güncelledim. Secure boot kısmı legacy kapattıktan sonra Factory default keys yapınca geldi. Secure boot enabled ve disabled olarakda denedim fakat legacy kapatınca hiçbir şekilde boot menüsünde harddisk görmüyor. Ayrıca legacy açıkkende denediğimde tekrar F9 yapıp harddisk seçmem gerekiyor.
Tamam o zaman boot menü de legacy kalsın sıralamada hdd'yi seçelim f5-f6 ile yukarı taşıyalım os 'nin üstüne kaydetip çıkalım.

Eski harddiski veya başka bir harddiski kızağa takınca direk olarak açılıyor. Taktığım harddisk sağlam ve çok az kullanılmış bir harddisk. Harddisktede problem yok. Windows ortamında 750gb olan yeni taktığım harddiske defalarca NTFS olarak biçimlendirmede yaptım. Harddiski boş şekilde taktım yine olmadı.
Çok ilginç HDD sentinel ile bakmasan ki bakmışsın gayet iyi diyorsun. Başka bir 2. HDD takınca açılıyor dedin değil mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı