HP M9150TR Bilgisayarda Parça Değişimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Masaüstü bilgisayara upgrade:

Bir HP M9150TR bilgisayarım var. Garanti süresi yaklaşık bir sene önce bitti ve bende bugün kasanın içini açıp inceledim. Anakartın Asus çıkışlı bir kart olduğunu görünce ilk şoku yaşadım. İkinci şok ise RAM’lere bakarken Samsung’un 1 GB’lık RAM’lerini görmem oldu. İlk sorum dışardan aldığım bir ekran kartını monte edebilir miyim? Eğer böyle bir şansım varsa önerin nedir? RAM 2 GB, biraz az. İkinci sorum da RAM miktarını arttırabilir miyim? Hangi modeli önerirsin? Son sorum da kasanın aynen durması şartı ile anakartı değiştirebilir miyim? Windows 7 Premium 32 bit kullanıcısıyım.

Burada şaşırılacak bir şey yok. Yıllardan beri toplama PC alın tavsiyesi yapıyorum. Sen PC’yi kendin daha uygun fiyata toplayabilecekken HP’nin senin için hazır topladığı PC’yi almışsın. Gördüğün gibi parçaların hepsi piyasadaki ürünler.

Sorularına gelince: gönderdiğin resmi internetten aldığın için sana kesin cevap veremiyorum. Zira internetteki anakartta PCI Express x16 portu var, fakat HP’nin sitesinde bu port kullanılamaz yazıyor. Eğer burada bir ekran kartı varsa söküp daha üst seviye bir kart takabilirsin. Ama bundan önce sistemdeki güç kaynağını değiştirip daha iyi ve yüksek güç sunabilen bir güç kaynağı takman gerek. Bellek konusunda da CPU-Z ile frekansları kontrol edip aynılarından alabilir, ya da elindekileri de satıp 4 GB Kit alabilirsin. Anakartın değişmesi demek bütün parçaların değişmesi demek olduğu için gidip şimdi bir toplama PC alabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı