HP Notebook - 15-ac120nt RAM Tavsiyesi

Makaleler
1
Benim şöyle milattan kalma bir laptopum var. Ben bu laptopu biraz hızlandırmak istiyorum. Şu anlık da sadece RAM ekleyebilirim. Peki ben bu laptopa RAM takabilir miyim? Eğer taksam işe yarar mı? Ve eğer takabileceksem 4 veya 8 GB uyumlu RAM önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 8GB RAM destekliyor. DDR3L yani 1.35V, 1600Mhz.
Eğer RAM sokete takılıysa yani anakarta lehimli değilse, 8GB alsan da işlemci zayıf olduğundan yansımasını çok fark edeceğini sanmıyorum.

Userbenchmark testi yapıp test linkini atar mısın?

Kesin uyar

RAM sokete takılı mı veya lehimli mi bir fikrim yok.

Userbenchmark testi linki dediğinde sanırım bu daha önce hiç yapmadım da.

HWINFO indirdim de pek anlamadım, sanırım 1x2 gb RAM var ve 2 tane slot var 1 tanesinde bu RAM var.
Laptopunun performansını arttırmak istiyorsan aşağıdakileri yapabilirsin;

*Termal macunları değiştir ve fanını temizle,
*Ram ekle önerim: Kıngston Hyperx Impact Black 4gb Ddr3 Notebook Ram (hx316ls9ıb/4) - n11.com bundan 2 tane alıp takabilirsin,
*SSD satın alabilirsin. Eğer satın alırsanız buradaki ayarları yapınız SSD için yapılacak tüm ayarlar - Technopat Sosyal
*Windows 10 ise bu ayarları yapınız yoksa Windows 10 kurunuz Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat
*Driver'larınızı güncelleyin İobit Driver Booster veya Driver Pack Solution ile.
Düzeltme: Bunları yaparsanız performansınız artar. Ama ben olsam hiç uğraşmam işimde çalışır yeni bilgisayar alırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı