HP notebook 250 G6 için uygun Config dosyası nedir?

mertbakirci47

Zeptopat
Katılım
21 Kasım 2021
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Engineer
Merhabalar bilgisayarıma macOS Mojave 10.14.6 kurulumu yapmak istiyorum fakat sürekli bu hatayı alıyorum:

"Please go to https://panic.apple.com to report this panic "

İnternette baktığıma göre uygun Config dosyasını seçmediğimden oluyor. Verilen Config'lerin tamamını denedim aynı hatada kalıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem Bilgilerim:

HP 250 G6
4 GB DDR4-2133
240 GB SSD
i3 işlemci (i3-7020U)
HD Grafik Kartı 620
 
Tamamdır, @453482 ve @Yiğit Gençer belki biliyorlardır. Ben olsam o sisteme Clover kurardım gerçi ama.
OpenCore Configurator programı ile mi config dosyasını düzenlediniz? Eğer öyleyse OpenCore Configurator ve OpenCore'un kendisini güncelleyip yeniden deneyin. Arada OpenCore Configurator programının versiyonu düşük veya yüksek olursa bazı hatalar oluşabiliyor. Tabi EFI dosyasına hasar gelmiş bile. Onun dışında EFI dosyası başka şeylerden dolayı hasar görmüş olabilir. İmajı yeniden yazdırın ve orjinal EFI dosyası ile tekrar deneyin. Bundan sonra boot argümanlarına ben ekleyemeyeceğim (macOS'de değilim) ama @Arsenik boot argümanlarına "-x" komutunu ekleyebilir misin? Ayrıca @mertbakirci47 BIOS ayarlarınız doğru mu? Bir de 6. nesil ve üstü Intel işlemcili bilgisayarlara Clover ile kurulum yapılmasını pek önermem. Çünkü genel olarak daha sorunlu bir kullanım oluyor.
 
OpenCore Configurator programı ile mi config dosyasını düzenlediniz? Eğer öyleyse OpenCore Configurator ve OpenCore'un kendisini güncelleyip yeniden deneyin. Arada OpenCore Configurator programının versiyonu düşük veya yüksek olursa bazı hatalar oluşabiliyor. Tabi EFI dosyasına hasar gelmiş bile. Onun dışında EFI dosyası başka şeylerden dolayı hasar görmüş olabilir. İmajı yeniden yazdırın ve orjinal EFI dosyası ile tekrar deneyin. Bundan sonra boot argümanlarına ben ekleyemeyeceğim (macOS'de değilim) ama @Arsenik boot argümanlarına "-x" komutunu ekleyebilir misin? Ayrıca @mertbakirci47 BIOS ayarlarınız doğru mu?
Evet, onunla düzenledim. 0.7.5 sürümü için hazırlanmış en güncel sürümü kullandım. Benim sistemim Clover olduğu için pek fırsat bulamadım. Muhtemelen dediğin gibi çünkü EFI dosyasında sadece çift Ethernet kextlerini silmeme rağmen bu hatayı vermiş. OpenCore versiyonunu bilmem lazım. Sanırsam Yiğit imajı 0.6.3 veya 0.6.5'e göre hazırlamış bir deneyeyim.
 
Evet, onunla düzenledim. 0.7.5 sürümü için hazırlanmış en güncel sürümü kullandım. Benim sistemim Clover olduğu için pek fırsat bulamadım. Muhtemelen dediğin gibi çünkü EFI dosyasında sadece çift Ethernet kextlerini silmeme rağmen bu hatayı vermiş. OpenCore versiyonunu bilmem lazım.
Büyük ihtimalle o sorun yaratmıştır çünkü bu imajın içinde daha eski bir OpenCore sürümü var diye hatırlıyorum. Zaten OpenCore sürümü eski olduğu için 0.7.5 sürümüne güncelleyip kurulumu "-x" komutu ile yeniden denemenizi öneririm.
 
OpenCore sürümü 0.7.5'e güncelledim. IntelMausi ve RTL8111 çakıştığından dolayı RTL8111'i kaldırdım. Zaten senin sistemin muhtemelen Intel'i destekliyordur. Boot argümanlarına ise -X'i ekledim. EFI Güncel

Hocam şöyle bir hata verdi.
 

Dosya Ekleri

  • hata3.jpg
    hata3.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 42
Sanırsam yine bozulmuş Config dosyası. Şimdilik yapabileceğim başka bir şey yok dostum. Yiğit müsait olunca bakar.

Tamamdır hocam teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. @Yiğit Gençer hocam umarım hatanın çözümünü biliyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı