HP notebook oyunlar dahili GPU ile çalışma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Haltroy

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dizüstü bilgisayar: HP Pavilion Gaming 15-dk0005nt
Telefon: POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben HP marka bir laptop aldım ve içinde iki tane grafik kartı var.
-Radeon R5 (İşlemci Dahili-512MB)
-Radeon R7 M440 (Ekran Kartı-4GB)
Problem şu, oyunlar hep dahili ile açılıyor ve diğerini kullanmıyor.
Aynı zamanda AMD'nin programı ekran kartını R8 M445DX diye gösteriyor ama HP'nin sitesinde R7 M440 diye gösteriyor.
Bu problemleri nasıl çözebilecek var mı?
(Not : Crimson kullanıyor Catalyst değil)
(Dikkatini çekenlere laptop: 15-ba010nt)
Ekran Alıntısı.PNG

Artık aynı zamanda YouTube gibi video sitelerinden video izlerken ekran gidip geliyor oynatıcı ancak gözüküyor bu konuda da yardım eder misiniz?

Bahsedilen ayarlamaları zaten yapmıştım ama aynı sonuca ulaşıyordum (GTA 5,grafik hafızasını 1 GB görüyordu vb.) ta ki aygıt yöneticisinden R5 Graphics'i devre dışı bırakasıya kadar.Fakat şimdi de ayarlar menüsünde kasma var ama sıkıntı değil.Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Bahsedilen ayarlamaları zaten yapmıştım ama aynı sonuca ulaşıyordum (GTA 5,grafik hafızasını 1 GB görüyordu vb.) ta ki aygıt yöneticisinden R5 Graphics'i devre dışı bırakasıya kadar.Fakat şimdi de ayarlar menüsünde kasma var ama sıkıntı değil.Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Sadece ayarlar değil,tüm oyunda kastı ve bende yeniden etkinleştirdim.Ve geri gelen de Windows'ta bulunan ekran kartı sürücüsüymüş.

AMD üzerinden bazı ayar tavsiyeleri verebilirim. Şahsen ben de aynı şekilde çift ekran kartlı bir Hp laptop kullanıyorum.

Bu ayarlar da benim için en iyi performansı verdi.

Dosya Ekleri

• Ekran Kartı.png
    Ekran Kartı.png
    183,5 KB · Görüntüleme: 552

Sadece ayarlar değil,tüm oyunda kastı ve bende yeniden etkinleştirdim.Ve geri gelen de Windows'ta bulunan ekran kartı sürücüsüymüş.

Merhabalar,bende daha yeni HP Pavillion Amd Radeon R5(512mb) ve Radeon R8 M44DX adlı 2 ekran sürücüsine sahip laptop aldım.Dediğiniz sorunları ben de yaşıyorum.Lol gibi diğer oyunlara göre düşük grafikli sayılabilecek bir oyun olmasına rağmen en düşük ayarlarda 60-70 fps alıyorum 120-200 olması gerektiğini düşünürken.Tüm driverlar yüklü ve dediğiniz gibi bi R7 oluyor bir R8 oluyor.Driver ayarlarından yüksek performans seçili / güç ayarlarından yüksek performans seçili olmasına rağmen herhangi bir fayda yok hala düşük fps.Eğer çözdüyseniz bana lütfen yardımcı olabilir misiniz? R5 graphicsi aygıt yöneticisinden devre dışı mı bırakmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,bende daha yeni HP Pavillion Amd Radeon R5(512mb) ve Radeon R8 M44DX adlı 2 ekran sürücüsine sahip laptop aldım.Dediğiniz sorunları ben de yaşıyorum.Lol gibi diğer oyunlara göre düşük grafikli sayılabilecek bir oyun olmasına rağmen en düşük ayarlarda 60-70 fps alıyorum 120-200 olması gerektiğini düşünürken.Tüm driverlar yüklü ve dediğiniz gibi bi R7 oluyor bir R8 oluyor.Driver ayarlarından yüksek performans seçili / güç ayarlarından yüksek performans seçili olmasına rağmen herhangi bir fayda yok hala düşük fps.Eğer çözdüyseniz bana lütfen yardımcı olabilir misiniz? R5 graphicsi aygıt yöneticisinden devre dışı mı bırakmam gerekiyor?

Muhtemelen aynı makineye sahibiz. Ben de yeni aldım. Fiyatına göre epey performanslı bir ürün çıktı :) Bir üst taraftaki yorumuma bakarsanız, orada attığım ayarlar size maksimum oyun performansı sağlayacaktır. Ama siz en yüksek ayarlarda, sabit FPS'de, hiç kasmadan bir oyun keyfi istiyorsanız... Ne yazık ki bu, bu makine ile mümkün değil.

Evet, GTA 5'i orta ayarlarda oynatabilen bir makine ama o orta ayarlar bir tık yukarıya kaydığında işler çığırından çıkıyor :) Zaten Amd, bu laptoptaki ekran kartı sisteminde biraz mahalle kavgasına gider gibi davrandığından, çok üst düzey bir performans beklemeyin zira karşınızda "tek kişilik dev kadro" diyebileceğiniz bir ekran kartı yok :)

Bu laptop için "oyun bilgisayarı" değil de "günlük kullanım/performans" bilgisayarı demek daha doğru olur. Şahsen en son çıkan oyunları bilgisayar bazında yakalamanın hem fiyat, hem de zahmet olarak döneceğini düşündüğümden, bilgisayarımdan beklentim genellikle hoşuma giden 5-10 oyunu oynatmasıdır. Bu bakımdan da ben bu makineyi tercih ettim. Bu fiyat için de inanın, alabileceğinizin en iyisi desek yeridir...

Onun dışında da sürücü yüklemesini de Hp'nin sitesinden yapın. DDU'yu aşındırdım, driverlar ile kotayı doldurdum ama en stabili ve güzel çalışanı o :) Bir de o dediğim ayarları yaparsanız, LOL gibi bir oyunu orta ayarın bir tık üstünde de güzelce çalıştırdığını görürsünüz. Ha! Bir de unutmadan, oyunlardan iyi performans almak istiyorsanız eğer çözünürlükte 1600x900 çözünürlüğün üzerine çıkmayın! Ekran kartları zaten laptoplarda affedersiniz biraz tırt, üzerine bir de Full HD çözünürlük yüklediğinizde olaylar olaylar :D

gta5gpu.jpg

Ayarları olabildiğince en alt düzeye çektim ve Radeon ayarlarını da aynı şekilde yaptım fakat bir sonuca varamadım.Tek istediğim artık alttaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi yolları,nesneleri vb. şeylerin yok olmaması. Bunu nasıl düzelteceğim hakkında bir bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.
gta5.jpg

Eki Görüntüle 238512
Ayarları olabildiğince en alt düzeye çektim ve Radeon ayarlarını da aynı şekilde yaptım fakat bir sonuca varamadım.Tek istediğim artık alttaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi yolları,nesneleri vb. şeylerin yok olmaması. Bunu nasıl düzelteceğim hakkında bir bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.Eki Görüntüle 238513

GTA çalışırken aşağıya verip, Amd'nin çalışan uygulamalar üzerindeki görüntüleyicisine baktınız mı? Ayrıca çözünülüğü o kadar çok düşürmemize gerek yok. Bir de Directx 12 kullanmanız gerekmiyor mu?

GTA çalışırken aşağıya verip, Amd'nin çalışan uygulamalar üzerindeki görüntüleyicisine baktınız mı? Ayrıca çözünülüğü o kadar çok düşürmemize gerek yok. Bir de Directx 12 kullanmanız gerekmiyor mu?
Görüntüleme Monitörü'nde GTA yazmıyor ve DirectX 12 seçeneği yok.Ve bu çözünürlükte laptopta iyi yemek pişer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı