HP notebook oyunlar dahili GPU ile çalışma sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum bu legacy mod nasıl lurlur uefi moddan farkı nedir. Ne kadar zaman alır windows 10 home kullanıyorum sıkıntı yaratır mı ?

Legacy moda gecis yapmadan denesem yine sorun cikarir mi kesin olarak

LEGACY dediğimiz BIOS'un UEFI'den önce çalıştığı moddur. BIOS'ta UEFI ayarı açıkken AMD'nin 2016 sonrasındaki sürücülerini kuramazsınız. Bundan dolayı o ayarı kapatıp, UEFI olmayan bir Windows 10'u yazarak kurulum yapmanız gerekir yani format atmanız gerekir. Detayını önceki mesajlarda verdim diye hatırlıyorum. Konuyu inceleyin, bulursunuz muhtemelen.

Hp bw028nt modeline w10 1709 surumunde en stabil calisacak driveri soyleyebilirmisiniz veya bilginiz var mi su laptop da sadece lol orta ayarlarda 60+fps versin benim icin yeterlidir
[HP Support linki] buradan sisteminizin tüm sürücülerine ulaşabilirsiniz.
Tamam da bunun içinse, onunla ilgili bir şey yazın...

"Yüksek grafikli oyunlar için uygun bir makine değil." demekle, "Ortada çözümü olmayan bir sorun var!" demek aynı şey değil ki...

Bunu kötülük için söylemiyorum ya da kimseye bir şey dayatılması taraftarı da değilim ancak bu forum sitesini sadece üyeler oluşturmuyor, bir dünya da ziyaretçi ve Google üzerinden yönlendirme alıyor site. Bu açıdan baktığımızda birisinin olumsuz yoruma kapılıp "Ulan parayı çöpe attık arkadaş!" demesi de mümkün... Veya daha kötü, tuhaf durumlar da mümkün...

Yani yazdıklarımızda gerçekliği veya faydayı gözetmekle yükümlü olmasak da bunlara dikkat etmekte fayda var.

Ayrıca daha önceki yorumlarda dedim diye hatırlıyorum, bu makine bir oyun bilgisayarı değil. Zaten bu fiyata da oyun bilgisayarı alınmaz. Muadili bir cihaz da alsaydınız vaktinde, eğer fahiş bir fiyattan almadıysanız bu cihazı, alacağınız ürün aşağı yukarı aynı özelliklere sahip olacaktır...

Bu cihazda yüksek grafik isteyen oyunların rahat oynanmamasının iki sebebi var. Birincisi bu 64bit bir ekran kartı. Yani 128bit ve üzeri bir kart olmadığından oyunları çalıştırır ancak ağır grafik kullanımı olan oyunlarda dar boğaz yapar ve ister istemez donmalar, takılmalar karşınıza çıkar ve düşük FPS ile boğuşursunuz... İkincisi ise APU sistemlerin uyum sorunu. Şöyle ki APU uyumu varsa, yani tüm verimiyle, sorunsuzca ekran kartı kullanılıyorsa muadil bir NVIDIA 64bit 4GB kartlı makineye göre daha iyi çalışacaktır çünkü APU teknolojisi bilgisayarın dahili ve harici gücünü birleştirip öyle programları, oyunları çalıştırır. Ancak uyum yoksa, hatta daha kötüsü uyumsuzluk varsa NVIDIA karttan da kötü olması muhtemeldir...

Zaten bu ikinci neden yüzünden APU sürücüsünü güncellemelisiniz diye durmadan yazıyorum. AMD'nin sitesine girin, APU alanında sürücü güncellemelerine bakın. Muhtemelen her, en kötü üç güncellemeden birinde spesifik bir oyun düzeltmesi yer alır...

Yani uyum konusu mühim bir konu, yabana atılmamalı. Zaten hala daha almamış olan varsa da bilmeli ki bu cihaz bir oyun bilgisayarı değil, hiç de olmadı... Ama birçok oyunu sorunsuz oynatır mı? Evet, oynatır... Ama HD ve en yüksek grafik mi? Pek mümkün değil...
APU sürücüsünü tekrar denemek lazım çünkü ben onu deneyeli 1.5 yıl civarı oldu ve neler yaşadığımı unuttum ama inşallah iyi çalışır.
Bi' ara otomatik algılama paketini indirip kurdum ve sorunsuz çalıştı fakat bana güncellemem konusunda çok kez uyardı ama en güncel sürümününü kurarken indirmiş olması gerekirdi ki garip.
Hem ben bir ihtimal Windows 7 SP1 yükleyebilirim çünkü en son sürüm. Net Framework (4.7.2) Windows 7 SP1 de destekleniyor ve elimde Windows 7 den geri Windows 10'a geçiş CD si var. (Kullanır mıyım o ayrı bir soru ama sanmıyorum.)
Ama diğer sürücüler konusunda ne yapacağımı bilmiyorum çünkü HP Support'da Windows sadece 10 destekli. Eğer Windows 7 için sürücü linkleri varsa baya yardımcı olur.(Ses sürücüsü, kablosuz iletişim sürücüleri, Ağ sürücüleri vs.)

Son düzenleme:
[HP Support linki] buradan sisteminizin tüm sürücülerine ulaşabilirsiniz.

APU sürücüsünü tekrar denemek lazım çünkü ben onu deneyeli 1.5 yıl civarı oldu ve neler yaşadığımı unuttum ama inşallah iyi çalışır.
Bi' ara otomatik algılama paketini indirip kurdum ve sorunsuz çalıştı fakat bana güncellemem konusunda çok kez uyardı ama en güncel sürümününü kurarken indirmiş olması gerekirdi ki garip.
Hem ben bir ihtimal Windows 7 SP1 yükleyebilirim çünkü en son sürüm. Net Framework (4.7.2) Windows 7 SP1 de destekleniyor ve elimde Windows 7 den geri Windows 10'a geçiş CD si var. (Kullanır mıyım o ayrı bir soru ama sanmıyorum.)
Ama diğer sürücüler konusunda ne yapacağımı bilmiyorum çünkü HP Support'da Windows sadece 10 destekli. Eğer Windows 7 için sürücü linkleri varsa baya yardımcı olur.(Ses sürücüsü, kablosuz iletişim sürücüleri, Ağ sürücüleri vs.)

Herkesin gözü aydın arkadaşlar :)

Henüz kurulumu bitirdim ve HP durumu dikkate alıp, ÇÖZMÜŞ!

Hızlıca olanları anlatıyorum:
Sistemi Windows 10 LTSC sürümüne geçirmek istedim ve UEFI konusunu da deneyeyim dedim.
Evvela belki BIOS güncellemesi gelmiştir diye HP'nin sitesine de girdim.
BIOS için F31 güncellemesi gözüküyordu, benimki eski olunca (zamanında günceldi, onu da denemiştik) güncelledim...
UEFI Windows 10 kurdum, bir süre sonra AMD'nin 1.7... sürümünü kurdu fakat eski olduğu için ben gidip üzerine güncel olanı 1.9... sürümünü kurdum.

Sonuç: Şu anda UEFI sistemde, Windows 10'da sorunsuz bir biçimde AMD'nin sitesinden indirdiğiniz APU sürücüleri kurulmakta :)

Belli ki son BIOS güncellemesiyle HP duruma el atmış ve halletmiş...
Yeni sistemde tüm sürücüler zaten yüklendi, AMD'nin sürücüsünü de hallettim, gidip biraz daha kalan ayarları yapayım...

Umarım güncel sürücü kullanımından memnun olur herkes :) Açıkçası APU için 2016 sürücüsü epey eskiydi... Artık hem UEFI Windows 10'a hem de güncel bir ekran kartına sahibiz :)

Ayrıca Windows 10'un yüksek CPU kullanımı sorununa da rastlamadım, onu da belirteyim, sistem sorunsuz çalışıyor...

Bios nerden güncellenir dostum söyleyenilirmisin şuan nedense mutlu hossfettim kendimi açik bir sekilde tekrardan yazarmisin ?

Sistemi Windows 10 LTSC sürümüne geçirmek istedim ve UEFI konusunu da deneyeyim dedim.
BIOS için F31 güncellemesi gözüküyordu, benimki eski olunca (zamanında günceldi, onu da denemiştik) güncelledim...
UEFI Windows 10 kurdum, bir süre sonra AMD'nin 1.7... sürümünü kurdu fakat eski olduğu için ben gidip üzerine güncel olanı 1.9... sürümünü kurdum.

Sonuç: Şu anda UEFI sistemde, Windows 10'da sorunsuz bir biçimde AMD'nin sitesinden indirdiğiniz APU sürücüleri kurulmakta :)

Yeni sistemde tüm sürücüler zaten yüklendi, AMD'nin sürücüsünü de hallettim, gidip biraz daha kalan ayarları yapayım...

Umarım güncel sürücü kullanımından memnun olur herkes :) Açıkçası APU için 2016 sürücüsü epey eskiydi... Artık hem UEFI Windows 10'a hem de güncel bir ekran kartına sahibiz :)

Ayrıca Windows 10'un yüksek CPU kullanımı sorununa da rastlamadım, onu da belirteyim, sistem sorunsuz çalışıyor...

Bios nerden güncellenir dostum söyleyenilirmisin şuan nedense mutlu hossfettim kendimi açik bir sekilde tekrardan yazarmisin ?
BIOS güncellemesi kolay. HP'nin Support sitesinden Sürücü indirmeleri yerinden kendi bilgisayarının adını yazıp (örn. 15-ba010nt) sonra işletim sistemini seç ve BIOS bölümünden en günceli indir. İndirdikten sonra çalıştır ve yönergeleri takip et. Bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyor o yüzden diğer işlerini bitirip veya kaydedip öyle kuruluma başlaman gerek.Genelde 10 dk bile almaz.

Bugün kısa bir süreliğine bilgisayar hakkım vardı ve ben de APU sürücüsünü kurdum (19.1) ve ilk temiz kurulum yaptım ama Radeon uygulaması açılmadı ve AMD ekran kartının kurulu olmadığını söyledi. Ben de tekrar kurmaya çalıştım fakat bu sefer ekran kartı sürücüsü yüklenirken bir anda ekran siyah oldu ve bilgisayar yeniden başladı. Ekran kartı sürücüleri yüklüydü ama her saniye system32 içindeki bir DLL hata verince ben de güvenli moddan temizledim ve aynı 19.1 sürücüsünü yükleyince hata verdi. "AMD Settings Branding" de hata vermesine rağmen Radeon Ayarları programı açıldı fakat "Oyun" menüsünde oyunların panelleri olmasına rağmen hiçbirinin adı ve ikonu yoktu ve panele tıklamak bir şey değiştirmiyordu. Ama diğer ayarlar iyi çalıştı ve hatta 17.1 de göremediğim bazı özellikleri gördüm. Tabi ki ekran kartı ad olarak R7 M340 seçti ama grafik sürücülerin bulunduğu her 2 .ini dosyasında benzer bir PCI koduna sahip bir şey yazılmamıştı (6900 de var ama 81fa103c eşleşmesi yoktu) ve bu bana biraz garip geldi.

Benim BIOS sürümüm şu anda F34 (Rev. A) ve en günceli bu. En yakın zamanda bir kaç test yapıp sizlere sunacağım ama şimdilik iyi. Bi' sadece o hata vereb kurulumu el ile yapmam gerekiyor (ki sanki normal program kurar gibi ve kurulum dosyası C:\AMD\(Adrenalin 19.1 klasörü)\Packages\Apps\CNBranding klasöründe) ve pek emek istemiyor.

Bu arada, siz Windows 7'yi kurduktan sonra ses,kablosuz, ağ sürücülerini nereden buldunuz? HP sitesinde bir tek Windows 10 sürücülerini destekliyor. Sizce bu sürücüler Windows 7 ile uyumlu mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı