Az önce Hp müşteri hizmetlerini aradım
Durumla ilgili bilgi aldım.
Olayı şu: Kullanmış olduğum Hp cihaz BIOS üzerinden herhangi bir ayara gerek duymayan, ekran kartı seçimini bizzat kendisi otomatik olarak yapan bir cihazmış. Yani siz, yüksek performansı seçseniz bile, bilgisayar açmaya çalıştığınız oyunu, uygulamayı R5 kart ile düzgün çalıştırabiliyor ise R8'e başvurmuyormuş.
Bir yönden güzel, insanı yormayan bir özellik bu ancak manuel olmayınca da bazı oyunlarda, uyumsuzluk veya yanlış tanım yapması sıkıntı yaratabilir gibi.
Ayrıca driver güncelleştirmesiyle ilgili de R8 yerine R7 görmesi de bir sıkıntı yaratmayacaktır, ekran kartınız yine çalışacaktır denildi. Bunun dışında Hp'nin ekran kartı driverının da güncel olarak Amd'den alındığı ve kullanmanın sakıncalı olmadığı söylendi.
Şahsen sadece bilgi almak için aramıştım. GTA 5'te de sıkıntı yaşayan arkadaş kendisi arar ve bu durumu belirtip, yardım isterse güzel olabilir. Sonucundan da herkes faydalanır.
Şahsen Empire Total War oynarken, gayet güzel kasmadan oynuyorum. Yani dönüp baktığımda Nvidia Gt540m bile bu oyunu takılarak oynatırken, R5 entegre kartı bu kadar performanslı oynatamaz herhalde diye düşünüyorum. Tabi ki tam bir "GPU Memory" kısmı olmadığından kesin bir şey diyemem ancak yanılıyorsam düzeltin.