Biraz geç yazdığım için kusura bakmayın.Artık 11.Sınıf oldum ve Üniversite sınavına hazırlanmam gerek.O yüzden tatile kadar bilgisayarı ancak önemli bir iş çıkınca kullanabilirim.
HP-15ba010nt gibi bir bilgisayarda FPS sayısı istiyorsanız ve içini sökmemek istiyorsanız o zaman şu ayarları yapmanız gerek:
-Tweak gibi bilgisayar performansı arttırma işlemleri
-Radeon Ayarları sistem tepsisi,ne sağ tıklayıp Ekran Kartı>Yüksek Performans seçeneğini işaretleyin
-Oyunu Düşük (isterseniz 480p'de isterseniz 720p'de oynayın) ayarlara alıp oynayın.
-(CS:GO vb. oyunlarda)Steam'den Oyun Özellikleri menüsünden Çalışma kod satırlarına birkaç tweak ekleme işlemi
-Ve Sürücüleri HP'nin sitesinden güncel bir şekilde indirerek(Ekran Kartı zaten AMD'nin güncel 17 sürücüsü R7 M440 desteklemiyor ve onu M340 zannediyor çünkü aynı GPU kullanıyorlar fakat farklı ekran kartları.)-Bunu bilgisayar ile gelen HP Support Assistant ile çözebilirsiniz-
Bunlar olmadan 70FPS almaya çalışmak ancak GTA:Vice City/San Andreas,CS 1.6,Half-Life gibi eski oyunlarda işe yarar.
Şahsen bu ekran kartı iş için de fena sayılmaz.Örneğin Photoshop programı kasmıyor.
Aynı zamanda galiba AMD sadece FPS sayısına önem veriyor çünkü bu laptopta GTA5 30-50FPS ve Doku Hatası alırken eski NVidia GT240 (1.5GB + 5 yaşında) oyunda FPS sayısında ağlarken hiiç doku hatası yoktu.
Hem ben de farkettim.CS:GO'da ilk açılışta biraz bekliyor sonra o gürültülü menü müziği başlıyor.Ve buna bir çözüm yok biliyorum fakat keşke o 4GB 1GHz gücünü direk hissedebilseydik.
En kötüsü de iki ekran kartı olduğunu algılıyor fakat hem ikisi de R5 Graphics olduğunu hem de toplam 1GB (512MB+512MB=1024MB) olduğunu söylüyor.Ve bunu Şu görseller üzerinde gösterebilirim.En garibi ise kalan 3,7GB'ı da "Paylaşan GPU Belleği" adı altında göstermesi.
Eki Görüntüle 261940 Eki Görüntüle 261941
(Bu özellik Insider Preview'da geldi ama yeni sürümde de var mı bilemem.)
Bir de aynı fiyata(2100TL) diğer laptoplar nasıl çalışıyor merak ettim değil.Eğer onlarda sıkıntı yoksa o zaman 15ba010nt almaya değmez direk onu alırdım.Zaman makinesi icat edilir edilmez zaten ilk işim laptop almamak yada 2100'e diğer alternatifleri değerlendirmek olacak ve almadan önce incelemelerine bakmak olacak.
Şahsen ben de paramı biriktirip ulaşırsa 4000'e oyuncu bilgisayarı kurmayı planlıyorum.