HP Notebook'da IDE-SATA ayarı nerede?

radyoaktif

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler .

HP Pavilion G6 1840 model bir notebook var. Elimde bad sector olan ve notebook'a hdd docking station ile usb üzerinden bağladığım bir de 2.5" hdd var. Usb'ye yazdırdığım HDD Regenerator programı ile bad sectorleri taratıp üstünü kapatma testini açtığımda 5dk sonra program taramayı durdurarak "daha stabil olması açısından SATA'yı IDE'ye çevir" şeklinde bir uyarı verdi.

Ben de notebook'dan, GA-EP45T-UD3R anakart ile kullandığım masaüstü bilgisayarımda ki gibi nasıl olsa bios'dan IDE yada SATA olarak sistemi ayarlayabilirim diye düşündüm. Lakin notebook'un bios ekranında IDE-SATA'ya dair hiç bir şey göremedim;

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

Acaba notebook'larda mı böyle bir ayar olmuyor? Yoksa benim notebook da mı bir sorun var? Yardımcı olursanız sevinirim.

Konu ile ilgili bir fikri olan yok mu?

Masaüstüne bağlayarak yapsan?

Cevap için teşekkürler. Zaten HDD Docking Station ile masaüstü bilgisayarıma USB ile bağlayıp denememe rağmen bu hatayı verdi. Ardından başka bir program ile bad sector taramasını gerçekleştirdim.

Benim burada asıl öğrenmek istediğim nokta, notebook'ların ide olacak hali yok. O halde neden benim notebook'um da IDE-SATA ayarı gözükmüyor? Zira mantıken "eğer notebook'larda IDE yok ise, ayarı da yoktur ve hepsi SATA'dır. Bunu da bios da göstermenin anlamı yok" diye mi düşünülmüş? Ona anlam veremedim. Yani her notebook'da IDE-SATA ayarı var mı

Misal benim GA-EP45T-UD3R anakart ile kullandığım masaüstü bilgisayarım SATA ama bios'da IDE ayarı da mevcut. Yani sistemi sata kablosundan ikisi ile de başlatabiliyorum. Aynı durum bu notebook için neden geçerli değil?

Soruların cevabı yerine şu şekilde yardımcı olayım.
Program sadece manyetik problemleri çözüyür fiziksel hataları değil.
HDD Regenerator Manual - HDD REGENERATOR. 15% Discount
Kendi sitesinde yazan ifade bu.
Sendeki durum için de IDE'ye çevirmeden de test yapılabileceği ama daha uzun sürebileceği belirtilmiş soru-cevaplarda.

Bu arada; ilk mesajımda direkt anakartla olan bir bağlantıyı kastettim, docking station ile değil.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı